st., 13. květen 2020 18:10

Badoo nebo TikTok: nej aplikace na Google Play

Žebříček nejvýdělečnějších aplikací na Google Play Žebříček nejvýdělečnějších aplikací na Google Play Zdroj: Google Play
Mobil má dnes už v ruce každý a kdo v něm nemá aspoň pár aplikací pro online chatování, jako by ani nebyl. Facebook a s ním spojený Messenger je dnes už standard, Instagram jak by smet. A „generace online“ už má na sociálních sítích v podstatě celý svůj život. Vlivem koronavirové izolace se velká část sociálního kontaktu přesunula i na seznamky. 

První místo neoblíbenějších aplikací obsadil TikTok, instalovala si jej více než miliarda uživatelů. TikTok je současně také třetí nejziskovější aplikace na Google Play. „Je to skvělá aplikace, nikdy se s ní nenudím,“ hodnotí uživatelka Petra. Celkový průměr hodnocení aplikace je 4,5 hvězdiček. 

Seznamky ovládly žebříčky „nej“

Žebříček neoblíbenějších a nejziskovějších aplikací jednoznačně ovládly seznamky. Sami uživatelé se svých recenzích přiznávají, že k tomuto fenoménu výrazně přispěla karanténa a s ní spojená sociální izolace. Seznamovací aplikace Badoo má přes 460 milionů registrovaných uživatelů po celém světě a stala se tak nejvýdělečnější aplikací na Google Play. Čtyři miliony hodnocení a v průměru 4,2 hvězdičky, umožnily aplikaci obsadit také šestou příčku na seznamu nejoblíbenějších aplikací. „Jako na každé seznamce, i tady se najdou idioti, nicméně to není chyba aplikace jako takové. Ta funguje jak má.“, ohodnotil appku uživatel Honza. Dalšími nej seznamkami jsou Grindr – Gay chat, Štěstí.cz nebo Jaumo.

Online distribuční služba Google Play poskytuje svým uživatelům digitální obsah už od října 2008. Uživatelé si skrz Google Play můžou nainstalovat miliony aplikací, her, hudby, filmů nebo knih do svých mobilů, tabletů a počítačů s operačním systémem Android.

Zobrazeno 2353 krát
Naposledy upraveno: pá., 15. květen 2020 00:26
Pro psaní komentářů se přihlaste