čt., 31. říjen 2019 18:23

Siemens ve Frenštátě oslavil 25. narozeniny

Sídlo společnosti Siemens AG v Německu Sídlo společnosti Siemens AG v Německu Zdroj: creativecommons.org
Frenštát pod Radhoštěm - Siemens spadá mezi největší elektrotechnické firmy v České republice. Jeho technologie a výrobky nacházejí uplatnění ve veřejném sektoru i mezi soukromníky. Frenštátský závod se řadí mezi přední světové dodavatele nízkonapěťových asynchronních elektromotorů a zaměstnává více než 1000 lidí. Vyrábí především motory k pohonu čerpadel, kompresorů a klimatizačních zařízení. Společnost Siemens koupila frenštátský závod v roce 1994. Své 25. výročí oslavil závod 28. řijna 2019 v rámci pořádaného Dne otevřených dveří. 

Sváteční pondělí si dorazili do Siemensu ve Frenštátu pod Radhoštěm užít návštěvníci všech věkových kategorií. Na oslavě 25. narozenin závodu se podíleli představitelé města a společnosti přestřižením slavnostní pásky, čímž otevřeli novou výrobní halu. Pro veřejnost přpravila firma několik komentovaných prohlídek výroby, návštěvnický okruh i retrospektivní výstavu k historii závodu. Tým digitalizace upoutal diváky 3D tiskárnou nebo virtuální realitou, kde si bylo možné prohlédnout novou halu i s jejím budoucím vybavením. Siemens si pro návštěvníky přichystal také speciální menu v závodní jídelně a nechyběla ani výtečná káva z oblíbené ostravské pražírny.

Celou akci doprovázel moderovaný program na pódiu s Andreou Daňkovou. Dopoledne patřilo především dětem, na pódiu je bavil také ilustrátor Sluníčka Adolf Dudek. V rámci oslavy předali ředitel závodu Roman Valný s manažerkou komunikace charitativní šek v hodnotě 25 tisíc korun devítileté Elišce, která trpí dětskou mozkovou obrnou. Nechyběla ani ochutnávka dortu nebo slavnostní přípitek.

Děti se zabavily skákáním ve skákacím hradě nebo plněním úkolů, za které na ně čekaly odměny. Svou kreativitu využily v dílnách při vyrábění větrníků nebo kaleidoskopů. Nejmladší návštěvníci ocenili také malování na obličej. Celou akci svým vystoupením zakončila kapela QUEENIE.

Zobrazeno 913 krát
Naposledy upraveno: po., 11. listopad 2019 22:25
Pro psaní komentářů se přihlaste