po., 5. listopad 2012 22:32

Sigma koncertovala a vládne Gambrinus lize

V neděli odehrála Sigma utkání 13. kola Gambrinus ligy proti hostující FK Příbram. Zápas začínal netradičně až v šest hodin večer a možná i proto přišla na stadion pouze podprůměrná návštěva necelých pěti tisíců diváků, což je na tým bojující o titul velká ostuda.

Zápas měl už před zahájením jasného favorita. Hanáci před nedělí neprohráli jedenáct zápasů v řadě a bojovali o první místo v tabulce, zatímco Příbram má už od prvních kol především záchranářské starosti.

Úvod utkání probíhal podle předem očekávaného scénáře – Sigma dobře kombinovala na polovině Příbrami, která však vystavěla pevný obranný blok před vlastní šestnáctkou a tak se Sigma dostávala do šancí jen sporadicky. Soustavný tlak domácích přinesl ovoce až v jedenadvacáté minutě, kdy čerstvý reprezentant Pospíšil vysunul do úniku Jakuba Petra. Ten předložil přihrávku před prázdnou bránu Zdeňku Klesnilovi, který pohodlně skóroval.

Po vstřeleném gólu aktivita Sigmy ještě vzrostla, ale ani samostatný průnik vynikajícího Martina Navrátila ve sedmadvacáté minutě pojišťovací gól nepřinesl. Šance Sigmy pokračovaly, ale ani nejlepší ligový střelec Michal Ordoš nedokázal trefit po další exkluzivní přihrávce prázdnou bránu, proto podruhé zahřmělo až ve pětačtyřicáté minutě, když centr z levé strany uklidil parádně do šibenice Jakub Petr. Příbram si za první půli připsala pouze jednu střelu na bránu po chybě Zdeňka Zlámala a gól z ofsajdu.

Ve druhé půli se ale začaly dít v Olomouci věci – v třiapadesáté minutě centroval do šestnáctky Rossi, Pospíšil obranu neprostřelil, ale Jakub Petr se pohotově otočil a poslal nechytatelnou střelu do brány. Stav se změnil na 3:0.

Hráči Sigmy lehce procházeli obranou hostí a byli zastavovaníjen za cenu faulů. Čtvrtá trefa se zrodila v třiašedesáté minutě, kdy centroval opět výborně Daniel De Silva Rossi, Klesnil hlavičkoval pouze do gólmana Hrušky, ale Michal Ordoš svým desátým gólem v sezoně zvýšil už na 4:0 a stadion nadšeně požadoval „bůra“, čímž by se Sigma dostala do čela ligy.

Velkou euforii Hanáků však zkrotil za pět minut příbramský Zoran Danoski, který pěknou přízemní ranou překonal Zlámala a dal svým spoluhráčům sílu vzdorovat, ba dokonce zatlačit Sigmu před její bránu. Po sérii střídání zabrali domácí až v úplném konci utkání. Michal Ordoš napřáhl z třiceti metrů a poslal nádhernou střelu do šibenice Hruškovy brány. Gólovým hodům však nebyl konec – za další dvě minuty se znovu prosadil ostrostřelec Ordoš, zkompletoval svů hattrick, vyhoupl se do čela tabulky střelců a poslal svůj tým do čela Gambrinus ligy, o skóre před zatím vedoucí Jablonec.

"Na zápas jsme se nachystali velmi dobře. Měl jsem z utkání obavy, chystali jsme se tak, abychom především využili naše vlastní přednosti vůči soupeři. Dokázali jsme se prosadit po stranách, což pro nás bylo klíčové, střed byl zhuštěný. Pak jsme měli dva hráče metr devadesát pět v šestnáctce, kteří se dokážou prosadit, když dostanou dobré centry, tak góly musí dát," řekl Pivarník. "Zápas byl pro diváka fantastický, jak kombinačně, tak výsledkově,“ podotkl.

SK Sigma Olomouc – 1. FK Příbram 6:1 (2:0)

Branky: 21. Klesnil, 45. a 53. Petr, 63., 90. a 90. Ordoš – 68. Danosky

SK Sigma Olomouc: Zlámal – Dreksa, Škerle, Vepřek (68. Janotka), Rossi – Hořava, Pospíšil, Ordoš – Klesnil, Petr (81. Plšek), Navrátil (76. Schulmeister). Trenér Roman Pivarník. 

1. FK Příbram: Hruška – Jugas, Mišůn, Dejmek, Divíšek – Trapp, Mareš (80. Valenta) – Střihavka, Krbeček (70. Kalivoda), Šlapák (59. Danoski), Wágner. Trenér Karol Marko.

 

Zobrazeno 1824 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:44
Pro psaní komentářů se přihlaste