po., 22. říjen 2012 20:46

Sigma se výhrou nad Duklou vyhoupla do čela Gambrinus ligy

Po delší době v tradičním nedělním čase se na Andrově stadionu v Olomouci odehrál zápas 11. kola Gambrinus ligy mezi domácí Sigmou Olomouc a Duklou Praha. Před zápasem byl favoritem hanácký tým, který se mohl v případě vítězství dotáhnout na vedoucí Jablonec vzhledem ke ztrátám ostatních konkurentů. Zápas se hrál za takřka ideálního fotbalového podnebí, před třetí nejvyšší návštěvou kola, a především za skvělé formy domácích, kteří neprohráli devět zápasů v řadě.

Úvod utkání se nesl ve znamení precizní defenzivní práce pražského klubu a držení míče na straně domácích. Jediné, co mohlo gólmana Dukly vylekat, byly dvě propagační střely a přetažený centr levého obránce Vepřeka. Až ve 23. minutě se Sigma dostala do první vážnější  šance, a hned ji zužitkovala. Ostrostřelec Michal Ordoš si narazil na hranici velkého vápna s kolegou Klesnilem, položil si obránce a jeho střela proskákala do sítě.

Ve zbytku poločasu Sigma herně dominovala, svírala Duklu na její polovině a svému soupeři prakticky nic nedovolila. Občas se ovšem v její obraně objevila trhlina, a tak se pražané alespoň sporadicky podívali na polovinu domácích.

Druhý poločas začala opět aktivněji Sigma. Nejlépe se jevil na levé straně útoku hrající Navrátil, kterého hráči Dukly zastavovali jen pomocí faulů. Nejdůležitější okamžik zápasu nastal v 55. minutě, kdy opět Navrátil napřáhl na hranici šestnáctky a krásnou střelou zvýšil náskok modrých na 2:0. Za tohoto stavu Sigma jednoznačně zápas kontrolovala a kráčela za vítězstvím.

Snahu Dukly o vyrovnání nastartoval hostující Malý, který z poloviny hřiště zkusil přelstít výborně chytajícího Blahu, ale bránu netrefil. Tlak Dukly přinášel pouze pološance, a tak se domácím otevíraly díry v hostující obranné řadě. Na 3:0 mohl zvýšit Zdeněk Klesnil, který postupoval sám na gólmana, ale neuspěl. Stejně jako v 80. minutě, kdy po přihrávce střídajícího Plška utekl obraně Ordoš, ale svůj gólový účet ani tentokrát nerozšířil.

Když už zápas mířil k poklidnému vítězství Olomouce, odpískal rozhodčí diskutabilní faul na hranici vápna domácích a v 84. minutě pěknou ranou snížil Malý. V závěru si však již Sigma vedení pohlídala, získala další tři body, dotáhla se na první Jablonec a prodloužila sérii neporazitelnosti na deset utkání.

"Musím říct, že jsme odehráli velmi dobrý zápas. Dařilo se nám kombinačně, dařilo se nám hrát nátlakovou hru, dokázali jsme znemožnit hru Dukle. Vytvářeli jsme si hodně šancí, hlavně ve druhém poločase, bohužel jsme nedokázali zvýšit náskok na tři nula. Je škoda, že jsme po sérii chyb, jak z naší strany tak i jiných, inkasovali zbytečný gól a pak byl ten závěr za stavu dva jedna nervózní," řekl trenér SK Sigma Roman Pivarník. "Ale hráli jsme dobře, hru jsme kontrolovali," podotkl.

SK Sigma Olomouc – FK Dukla Praha 2:1 (1:0)
Branky: 23. Ordoš, 55. Navrátil – 84. Malý.

Rozhodčí: Nenadál - Pospíšil, Kříž. ŽK: Plšek - Štětina, Malý.

Diváci: 5413

Olomouc: Blaha - Rossi, Dreksa, Škerle, Vepřek - Pospíšil, Hořava (70. Plšek) - Navrátil (82. Hubník), Ordoš, Schulmeister (90. Petr) - Klesnil. Trenér: Pivarník

Dukla: Rada - Romera, Vorel, Štetina, Vrzal - Malý, Gedeon, Borek (79. Marek) - Berger (57. Svatonský), Pospěch, Pázler (72. Kalouda). Trenér: Kozel

 

Zobrazeno 1853 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:44
Pro psaní komentářů se přihlaste