čt., 29. duben 2010 13:24

Sigma si finále nezahraje

Olomoucká Sigma si vytoužené finále domácího poháru poprvé ve své historii, nezahraje. V odvetě semifinále Ondrášovka Cupu totiž podlehla Viktorii Plzeň 1:3, takže i přes nadějný výsledek prvního utkání 2:2 se jí jediná možná brána do pohárové Evropy zavřela.

Plzeň nastoupila do utkání s větším odhodláním a převzala iniciativu hry již od prvních minut, což vyvrcholilo v 18. minutě, kdy Dreksa zastavil nedovoleným zákrokem ve vápně Limberského a rozhodčí neváhal nařídit penaltu. K té se postavil Rezek a bez váhání ji proměnil. Sigma se po této brance začala dostávat do hry, ale po centru Onofreje do vápna využila Viktoria rychlý protiútok, Střihavka ve vápně obešel opět chybujícího Dreksu a z malého vápna prostřelil domácího Lovásika. Hanáci tedy k postupu potřebovali vstřelit 3 branky a žádnou neinkasovat. K obratu mohla pomoct situace ze 33. minuty, kdy hostující gólman Daněk sestřelil za hranicí své šestnáctky Michala Hubníka a Sigma tedy dostala také možnost zahrávat pokutový kop. Domácí požadovali za tento zákrok červenou kartu pro hostujícího brankáře, rozhodčí však vytáhl pouze kartonek barvy žluté. Stejně jako v Plzni se k penaltě postavil Tomáš Janotka, který však špatně kopnutou střelou Daňka tentokráte nepřekonal. Na konci prvního poločasu ještě dokázali domácí zahrozit rohem Onofreje, Šultés však svou hlavičkou bránu netrefil a první poločas tedy skončil pro Sigmu velmi nepříjemným rozdílem 0:2.

Domácí trenér Psotka na nepříznivý vývoj zareagoval poločasovým střídáním, kdy v kabině zůstal po velmi slabém výkonu Dreksa a na trávníku se objevil domácí kanonýr Ordoš.

Sigma tedy hru otevřela, na což doplatila už v 49. minutě, kdy si na Horváthův přetažený centr naběhl nikým nehlídaný Milan Petržela a pohodlně skóroval. V 64. se kopala už třetí penalta v tomto utkání. Škerle totiž fauloval Střihavku a vykoledoval si tímto zákrokem i žlutou kartu. Daniel Kolář však selhal a poslal míč z penaltového puntíku až na nově postavenou tribunu. Olomouc i přes nepříznivý stav utkání nevzdávala a snažila se alespoň o čestný gól. Ten zařídili v 80. minutě střídající  hráči Schulmeister s Navrátilem. Prvně jmenovaný po svém sólu na pravé lajně předložil míč mladému Navrátilovi, který z bezprostřední blízkosti uklidil míč k levé tyči Daňkovi brány. Domácí si v nastaveném čase vypracovali ještě dvě slibné šance, ale hostující gólman si dokázal se standartkou Janotky, i Schulmeisterovým volejem poradit.

Do finále Ondrášovka cupu tak postoupila Viktoria Plzeň, která se v něm střetne s týmem Jablonce. Ten v Praze sice podlehl Slavii 2:1, ale díky vstřelené brance na půdě soupeře a domácí výhře 1:0 ji vyřadil.

SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Plzeň 1:3 (0:2)

Branky: 81. Navrátil (Schulmeister) - 19. J. Rezek (pen.) , 23. D. Střihavka, 49. M. Petržela
Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Slavík
Diváci: 3255

Sestavy:
Sigma: Lovásik - Janotka, Dreksa (46. Ordoš), Škerle, Onofrej - Rossi, Kaščák - Hubník, Hořava, Bajer (76. Navrátil) - Šultes (60. Schulmeister)
Plzeň: Daněk - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela (76. Jiráček), Rada, Horváth, Kolář (89. Hájovský) - Střihavka (81. Rýdel), Rezek

Zobrazeno 1681 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste