so., 6. prosinec 2014 21:19

Skokan na lyžích Koudelka je ve formě

Český skokan na lyžích Roman Koudelka vstoupil do nové sezóny vskutku famózně. Hned v úvodním závodu světového poháru (SP) 23.11. v německém Klingenthalu si vyskočil první individuální triumf a poprvé v kariéře tak oblékl žlutý dres pro lídra světového poháru.

 

Koudelka tak potvrdil skvělou formu, kterou se prezentoval již v závodu družstev i během zkušebních kol a kvalifikace. 

Ve druhém závodu ve finském Kuusamu 28.11 však Koudelka žlutý trikot neuhájil. Po prvním kole figuroval na jedenácté pozici. Druhé kolo vylepšil dobrým skokem a protlačil se tak na desátou pozici, kde uzavíral elitní desítku. 

Třetí závod v tomtéž finském středisku o den později vynesl českému skokanovi šesté místo. Koudelka zatím skončil ve všech závodech světového poháru v první desítce a v průběžném žebříčku si drží třetí pozici. 

První místo si v žebříčku SP drží Švýcar Simon Ammann, který opanoval oba finské závody. Druhé místo si pak vyskákala japonská legenda Noriaki Kasai, který skončil jednou druhý a jednou na děleném prvním místě právě s Ammannem. 

Světový pohár pokračuje závody v norském Lillehammeru. Uvidíme, zda si Koudelka udrží formu a potvrdí svou pozici v elitní desítce.

Zdroj foto: Idnes.cz.

Zobrazeno 1189 krát
Naposledy upraveno: po., 30. listopad -0001 00:09
Pro psaní komentářů se přihlaste