po., 31. říjen 2016 20:07

SK Telecom T1 obhájil titul na šestém mistrovství světa v League of Legends

Vítězný tým SKT při přebírání poháru. Vítězný tým SKT při přebírání poháru. Zdroj: http://esportsinfinity.com/
Los Angeles – Finále šestého mistrovství světa v League of Legends se odehrálo v sobotu 29. října. SK Telecom T1 (SKT), korejský profesionální tým ve světě e-sportu, letos obhájil první místo již potřetí v řadě. Ve finále čelil týmu Samsung Galaxy (SSG). Finálový zápas, který se konal ve vyprodané losangeleské aréně Staples Center, sledovalo přes deset milionů fanoušků.
Záznam finálového zápasu SKT vs. SSG www.YouTube.com

Výhra SKT není překvapivá, jelikož vlastní jednoho z nejlepších hráčů League of Legends na světě, a to Lee Sang-hyeoka, známého spíše pod svou přezdívkou Faker. Tento nadaný mladík hraje na pozici midera a ne nadarmo se říká, pokud chcete pověstný SKT porazit, musíte nejdříve porazit samotného Fakera.

Nicméně zápas byl velice napínavý až do samého konce. Závěrečný souboj přinesla 53. minuta. Duke (SKT) začal takzvaně „pushovat“ vrchní lajnu a tím odlákal jednoho z hráčů SSG ze střední lajny, kde se odehrál souboj čtyři na čtyři. Faker odchytl Victora, kterého doslova smazal z mapy a před tím, než ho nepřátelský tým stihl zastavit, ubral Caitlyn 75 procent života, Fakerovi spoluhráči pak jen lehce dokončili souboj a v pozici tři na dva zničili Nexus a tím vyhráli. SKT zdolalo SSG s konečným skóre 3:2.

„Náš tým hraje podle pravidel a správně. Pokud nás chcete porazit, musíte vyhrát střední lajnu, až poté se snažit o ten zbytek,“ řekl Lee „Faker“ Sang-hyeok po finálovém zápase.

Vítězný tým si odváží finanční odměnu dva miliony dolarů. 

Zobrazeno 2395 krát
Naposledy upraveno: so., 5. listopad 2016 11:56
Pro psaní komentářů se přihlaste