st., 13. říjen 2021 16:48

Skupiny jsou kompletní, Světový šampionát v League of Legends může začít

Skupinová část největšího League of Legends turnaje světa právě začíná Skupinová část největšího League of Legends turnaje světa právě začíná Zdroj: myesportdaily.com
Reykjavík - Skupinová část největšího League of Legends turnaje světa začíná. Po tzv. "Play - in" fázi, ve které se ještě poslední týmy mohly poprat o místa v základních skupinách, přichází skupinová fáze. Hlavní město Islandu se tak na měsíc stane dějištěm jednoho z nejsledovanějších esportových turnajů na světě.

Šampionát se měl původně konat v několika čínských městech. Kvůli pandemii koronaviru a velmi přísným podmínkám Čínské lidové republiky, se vedení Riot Games (hlavní organizátor turnaje) rozhodlo, přesunout se do Evropy. Ihned se začalo spekulovat, jaké město bude zvoleno jako náhradní. Mluvilo se o Paříži, která hostila finále turnaje v roce 2019. Nakonec se organizátoři rozhodli pro Reykjavík, který už tento rok hostil MSI (Mid-Season Invitational), což byl turnaj velmi podobný právě Světovému šampionátu.

Nejpočetnější zastoupení na šampionátu má Jižní Korea společně s Čínou. Obě země mají ve skupinách po 4 týmech. Jedná se o korejské - DWG Kia, T1, Gen.G, Hanwha Life Esports a čínské - FunPlus Phoenix, EDward Gaming, Royal Never Give Up a LNG Esports. K těm se přidají 3 týmy z Ameriky - Cloud9, 100 Thieves a Team Liquid. A 3 Evropské týmy - Fnatic, MAD Lions a Rogue. Kompletní soupisku týmů uzavírají PSG Talon z Hongkongu a japonští DetonatioN FocusMe. Všechny týmy byly již dříve rozděleny do 4 skupin, ve kterých se utkají o účast v Play-off. Z každé skupiny postupují pouze první dva týmy.

Finální rozdělení skupin

Největší pozornost českých fanoušků si určitě vyslouží skupina D. Zde se utkají evropští MAD Lions i s českým zastoupením v podobě Mid lanera (hráč hrající na prostřední lince) Marka "Humanoid" Brázdy a Ad Carry (hráč hrající na spodní lince) Matyáše "Carzzy" Orsága, o postup mezi nejlepší týmy světa. Tento tým na šampionátu minulý rok neměl moc štěstí, když skončil těsně před branami hlavní skupinové fáze. Tento rok je to každopádně úplně jiná situace. MAD Lions totiž dokázali na jaře i v létě ovládnout evropskou ligu. Na Světový šampionát tedy jedou velmi dobře naladěni.

Česká stopa zde ale nekončí. Jako asistent hlavního trenéra se totiž s týmem 100 Thieves dokázal kvalifikovat také Aleš "Freeze" Kněžínek. Bývalý profesionální hráč ukončil svou kariéru a nastartoval novou, tentokrát trenérskou. Tým vede po boku hlavního trenéra, Korejce Bok "Reapered" Han-gyu.

 

 

Zobrazeno 496 krát
Naposledy upraveno: čt., 14. říjen 2021 16:41
Pro psaní komentářů se přihlaste