čt., 10. březen 2016 20:31

Slameři poprvé ve Zlíně

Zlín – Studenti pozvali české osobnosti Slam poetry do Zlína. Svou účast přislíbil i Jan Jílek. Na večer poezie můžou zájemci zavítat do kavárny Továrna, kde zítra v sedm hodin vystoupí ti nejlepší.

V pátek přivítá Zlín vůbec poprvé českou scénu Slam poetry. Organizátoři z řad studentů Fakulty Multimediálních komunikací Tomáše Bati ve Zlíně pozvali všechny přední slamery a nejen ty. Diváci se mohou těšit na hvězdy, jakými jsou třeba Jan Jílek, Pavel Oškrkaný, Jiří Juráň, Lefi, Jan Jindřich Karásek, Adam El Chaar, Jakub Vrága, ale i na tváře, které nejsou doposud známé. Slamerská exhibice dává možnost každému, předvést svůj talent.

Za organizací prvního zlínského Slam poetry se skrývá projekt Skrz prsty, konkrétně Vendula Gregorovičová, která přišla s nápadem pozvat slamery do města. „Sama jsem na exhibici byla už několikrát, proto mě překvapilo, že ve Zlíně to lidé neznají,“ sdělila Gregorovičová.

Samotní pořadatelé doufají, že to nebude první a zároveň poslední večer poezie. Chtějí se pokusit o vytvoření zlínské slamerské tradice. Cílem akce není jen představit hvězdnou scénu českého slamu, ale také pozvat lidi na každoroční přednáškový den. Ten letošní se nese ve jménu lásky a veřejnost se ho může účastnit 30. března.

Slam poetry je tedy předskokanem březnového projektu, na kterém studenti pracují celý rok. Letos se jim kvůli kontroverzním tématům nepodařilo sehnat dostatek sponzorů. V získávání financí jim má pomoc právě páteční večer, zbytek financí přislíbilo město Zlín.

Zobrazeno 2671 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:42
Pro psaní komentářů se přihlaste