ne., 18. říjen 2015 23:25

Šokující kolaps Army. Ústí ztratilo vyhraný zápas s Opavou

Ústí nad Labem – Totální selhání, nebo neskutečné zmrtvýchvstání? Vyberte si. Závěr druholigového utkání, v němž Ústí nad Labem hostilo Opavu, byl zkrátka strhující. Domácí Arma ještě v 90. minutě vedla o dva góly. Stačily ale dvě hrubky v obraně, které Slezané okamžitě potrestali, a na severu Čech vydřeli remízu.


Dlouho to přitom vypadalo na fotbalovou nudu. První poločas skončil bez branek, po změně stran se však začaly dít věci. Nejprve hostující Schaffartzik u lajny v ostrém souboji poslal k zemi Hyčku, ten svého protihráče povalil na zem a rozhodčí oba soky bez váhání vyloučil.
Po hodině hry pak ústecký výběr poslal do vedení Zeman a na jeho zásah navázal Eliáš – 2:0. Srbský útočník ve službách Opavy Kuzmanovič sice vzápětí snížil, jenže v 90. minutě proměnil penaltu za faul na Hoška Martykán a bylo to 3:1.


Střih. Běží druhá minuta nastavení a Zdeněk Pospěch z pravé strany centruje před ústeckou bránu, ve skrumáži si balon nachází Simerský a střílí kontaktní gól. Do konce utkání zbývají poslední sekundy. Do vápna domácích přichází další centr Zdeňka Pospěcha, k odraženému míči se dostává jeho jmenovec Zbyněk a srovnává na 3:3.


Opavská lavička je v euforii, na straně Ústí je jasně patrný zmar. "Tohle jsem nikdy nezažil. Myslel jsem, že je to hotové. Dostali jsme dva úplně stejné góly. Vysoký balon propadl až na malé vápno, kde byli volní hráči. To by se asi stávat nemělo. Nemůžeme dostat ani gól na 3:2, natož pak na 3:3," zlobí se ústecký záložník Jan Martykán.


Zato obránce Slezského FC Tomáš Čelůstka zářil nadšením. "Byl to opravdu šílený zápas, ale ukázali jsme obrovský charakter a odvážíme si z Ústí nad Labem cenný bod," raduje se. Podobně hovořil také opavský kouč Jan Baránek. "Bod má pro nás cenu, obzvlášť díky závěru. Bylo to o štěstí, ale šli jsme mu naproti. Kluci se rvali do posledních vteřin a tak to má být," pochvaluje si trenér Opavy.


Armu musí výsledek hodně mrzet. Vždyť přišla o takřka jasnou výhru a zároveň průběžné vedení ve Fotbalové národní lize. "Je to velká škoda, kvůli neskutečným chybám jsme během půl minuty ztratili vyhraný zápas. Doufám, že se to nepodepíše na hráčích, kteří jinak v nepříznivém počasí a na těžkém terénu příkladně bojovali," věří sportovní manažer ústeckého klubu Stanislav Pelc.

Zobrazeno 2134 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:04
Jan Šimek

První zkušenosti sbíral coby elév na webu hokejového klubu z Opavy, kde dodnes lepí díry. V roce 2011 se stal nosičem vody v redakci Opavského a Hlučínského deníku, je hrdým členem rodiny eSports.cz a od roku 2014 sype články na oficální web českého hokeje. Zúčastnil se čtyř světových šampionátů v hokeji, nechyběl ani na fotbalovém ME do 21 let (2015). Zůstává věrný Slezskému FC. Občas něco vyfotí nebo tweetne.

Pro psaní komentářů se přihlaste