pá., 9. červen 2023 20:12

Souček s Coufalem slavili vítězství West Hamu na Edenu. Barák ve finále skoro nehrál

Slavicí West Ham Slavicí West Ham Zdroj: whufc.com
Ve finále Evropské konferenční ligy porazil West Ham Fiorentinu 2:1. První branka zápasu padla až ve druhém poločase z penaltového kopu Kladivářů, na kterém mělo velký podíl rychlé autové vhazování Vladimíra Coufala. Fiorentina o pět minut později srovnala stav zápasu, avšak Kladiváři urvali vedení na svou stranu gólem Jarroda Bowena v posledních minutách základní hrací doby.

Vyburcovaný Eden směřoval hráče obou týmů k bojovnému výkonu. Zápasové tempo otevřel Christian Kounamé, který však mířil nepřesně a poslal West Ham do protiútoku. Akci zakončil Michail Antonio, brankář Fiorentiny Pietro Terracciano byl ale bez práce. Fiorentina byla v prvním poločase mnohem aktivnější. Jedinou pořádnou šanci West Hamu měl kapitán Kladivářů, který vypustil volej z vápna mimo bránu. V posledních minutách prvního poločasu se podařilo skórovat italskému klubu. Kvůli ofsajdovému postavení gól uznán nebyl. Při hvizdu arbitra pro konec první půle tak zůstal stav 0:0.

V druhé půlce byla Fiorentina, která se nenechala rozhodit nesportovním chováním fanoušků anglického West Hamu, opět aktivnější. Skóre se otevřelo v šedesáté druhé minutě. Kapitán Fialek zahrál ve vápně rukou a Said Benrahma bez problému umístil míč pod horní tyč brankáře Terracciana. Fiorentinu to nepoložilo a za pět minut vzal Giacomo Bonaventura přesnou střelou k tyči West Hamu jednogólový náskok. To mohl změnit Tomáš Souček, s hlavičkou si však neporadil. V samotném závěru našel Lucas Paquetá Bowena, který se v situaci jeden na jednoho nemýlil a rozhodl tak finále Evropské konferenční ligy.

West Ham si výhrou zařídil účast v příštím ročníku Evropské ligy. Řešit se budou excesy fanoušků vítězného týmu, kteří házeli předměty na hřiště. Krvavě se zranil kapitán Fiorentiny Cristiano Biraghi.

Zobrazeno 547 krát
Naposledy upraveno: so., 10. červen 2023 20:42
Pro psaní komentářů se přihlaste