pá., 5. prosinec 2014 10:17

Soud přidal lékaři Bartákovi dalších osmnáct let

Jaroslavu Bartákovi přibylo v úterý k dvanáctiletému trestu za znásilňování a vydírání svých asistentek dalších osmnáct let. Tentokrát za plánování tří vražd a vydírání dalších tří lidí. Rozsudek není pravomocný, Barták se na místě odvolal.

Barták si odpyká uložené tresty postupně. „Nezapočítávají se vůči sobě navzájem,“ uvedla soudkyně Eva Drahotová. „Poté, co vykoná dvanáctiletý trest, začne vykonávat trest odnětí svobody ve výši osmnácti let, pokud bude naše odsouzení pravomocné,“ doplnila.

Soud uznal Bartáka vinným, že minulý rok ve Vazební celnici v Liberci plánoval násilnou smrt tří lidí. Vraždy měl zařídit vězeň, který si v Liberci odpykává trest za ozbrojenou loupež, ten ale vše nahlásil. Barták chtěl také získat pomocí vydírání osmdesát milionů korun, které chtěl využít k útěku z vězení pomocí helikoptéry.

Podle soudkyně se jednalo o mimořádnou trestnou činnost. „Nestalo se mi v minulosti, že by soud pachatele odsoudil za vysoce škodlivou násilnou činnost k citelnému trestu a již ve věznici, která má sloužit k jeho převýchově, plánoval snad ještě horší násilnou trestnou činnost,“ řekla Drahotová při zdůvodnění rozsudku.

Barták tvrdí, že celá kauza je spiknutí jiných vězňů za cílem vymámit z něj peníze. „Jsem nevinen a jedná se o justiční zločin vůči mně. Nikoho jsem neznásilnil, nezabil ani nechtěl zabít,“ prohlásil Barták ještě v soudní síni po vyhlášení rozsudku.  

Svůj první trest za obtěžování asistentek si už tři roky odpykává ve vězení Jablonec – Rýnovice.

  

Zdroj fotografie: Lidovky.cz

Zobrazeno 1586 krát
Naposledy upraveno: po., 8. prosinec 2014 17:14
Pro psaní komentářů se přihlaste