ne., 17. březen 2019 14:04

Souhrn Bundesligy: Wolfsburský Weghorst prožil zápas snů, Bayern přidal další kanonádu

Hrdina Wolfsburgu Wout Weghorst (vpravo) se spoluhráčem Admirem Mehmedim Hrdina Wolfsburgu Wout Weghorst (vpravo) se spoluhráčem Admirem Mehmedim Zdroj: https://www.vfl-wolfsburg.de
Německo - Tento víkend pokračovalo 26. kolo německé nejvyšší soutěže. Nejatraktivnější pro divácké oko byl souboj na dálku o první příčku mezi mnichovským Bayernem a Dortmundem či bitva Augsburgu s Hannoverem, dvou týmů ze spodku tabulky.  

Mönchengladbach smírně s Freiburgem, souboj na chvostu zvádl lépe Augsburg

Hrací víkend začal pátečním soubojem mezi Borusií Mönchengladbach s Freiburgem. Na první gól diváci nemuseli čekat dlouho, konkrétně do desáté minuty. Skórovali ovšem hosté. Griffo dostal přesnou přihrávku od Stenzela, jeho střela se odrazila od tyče a skončila za brankářem Schwolowem. Útočník Freiburgu svůj gól neslavil, jelikož ještě před rokem působil právě v barvách Mönchengadbachu. O šest minut později bylo vyrovnáno - Zakaria vyslal po křídle Hazarda, který předložil přesnou přihrávku Pleovi a ten se nemýlil. Celou situaci zkoumal videorozhodčí kvůli možnému ofsajdovému postavení belgického záložníka, ovšem ze záznamu bylo patrné, o jak milimetrově přesnou přihrávku šlo. Gól tedy byl regulérní a stav zápasu srovnán. Od té doby moc šancí nepřicházelo, snad jen Griffo mohl zvýšit ve 35. minutě na 2:1, ale na Sommera nevyzrál. Další velká šance přišla až v polovině druhého poločasu, kdy Hazard po rohu vystřelil z velké dálky a jeho rána jen těsně minula pravou šibenici. Dvě minuty před koncem mohl rozhodnout hostující Gondorf, ale po elegatní otočce ve středu hřiště nedokázal zakončit přesně. Zápas tedy skončil remízou 1:1.

V sobotu bylo na programu pět zápasů, čtyři z nich začaly v 15:30. V prvním z nich se Augsburg utkal s Hannoverem a hned v osmé minutě šli hosté do vedení. Brankář Baier špatně odhadl situaci při výběhu a v následné skrumáži si míč našel Weydant, který ho hlavou umístil do sítě. Na další velkou šanci jsme si museli počkat až do druhé půle a opět u toho byl Weydant, jehož přímý kop orazítkoval břevno. V 61. minutě zahrozili domácí, Richtrova střela zpoza šestnáctky ale skončila na rukavicích Essera. O čtyři minuty později to už ale Augsburgu vyšlo, když se po rohu Hahn dostal ke střele z první, kterou po odrazu od tyče dorazil hlavou Cordova. V 78. minutě šli domácí do vedení - Schmist si při přímém kopu všiml špatného postavení Essera a vyslal parádní střelu k levé tyči. V 86. minutě pak definitivně upravil stav na 3:1 Hahn.

Stuttgart bere cenný bod proti Hoffenheimu, Wolfsburgu zařídil vítězství Weghorst

Stuttgart přivítal na svém hřišti Hoffenheim. Už po čtyřech minutách mohli domácí vést, Esswein ale ztroskotal na Baumannovi. Hosté měli první vážnější šanci v 15. minutě, kdy střílel Demirbay a  Kramarić z dorážky přestrelil. Chorvatský útočník mohl skórovat i o minutu později, ale jeho střelu vykopl z brankové čáry Kempf. Od té doby byli hráči Hoffenheimu na koni, zejména pak již zmínění Kramarič s Demirbayem. Druhý jmenovaný nejdříve v 17. minutě terfil po rohu pouze Zielera a ve 29. minutě zamířil svůj přímý kop těsně nad bránu. Ve 35. minutě chyběl Stuttgartu kousek k vedoucímu gólu, Beck zamířil svůj volej jen do tyče. Poprvé se tak radovali hosté. Ve 42. minutě zakončil Kramarić rychlou kombinaci svého týmu - 0:1. Ve 2. poločase pokračoval Hoffenheim v aktivitě. Kadeřábek mohl zvýšit na 0:2 ve 48., ale trefil po rohu jen tyč. V 65. minutě se domácím podařilo z ojedinělé šance vstřelit vyrovnávací gól. Zuber využil přihrávky Becka a z bezprostřední blízkosti propálil Baumanna. Další branky nepadly, a tak utkání skončilo výsledkem 1:1.

Wolfsburg po výprasku v Mnichově přivítal doma Düsseldorf a ani v tomto utkání nevstoupil do zápasu ideálně. Ve 30. minutě vstřelil hostující Ayhan z přímého kopu první branku. Pak se ovšem do zápasu vložil Wout Weghorst. Ve 34. minutě nejdříve přihrál na gól Mehmedimu. Tuto situaci zkoumal videorozhodčí z důvodu zahrání nizozemského útočníka rukou, ovšem branka byla uznána, jelikož se jednalo o přirozený pohyb. V 54. minutě skóroval Weghorst sám, o tři minuty později asistoval Knochovi a o další dvě přidal svůj druhý gól, když zakončil parádní únik Roussillona. Po tomto uragánu se sice Fortuně podařilo snížit zásluhou Ramana, ale v 88. minutě nezastavitelný Weghorst zkompletoval hattrick. Konečné skóre - 5:2 pro domácí Vlky.

Lipsko udolalo Schalke, Dortmund ve strhujícím zápase porazil Herthu

Schalke se po velmi nepovodeném osmifinále Ligy mistrů, kde schytalo debakl 0:7 od Manchesteru City, postavilo proti dalšímu těžkému soupeři. Zápas rozhodla jediná akce ze 14. minuty, kdy se Poulsenova bomba odrazila k Wernerovi, který rozvlnil síť. Domácí měli šance na vyrovnání, zejména Uth v 66. minutě po přihrávce Serdara nebo střela druhého jmenovaného z half - voleje, která proletěla jen těsně nad brankou Red Bullu. Na druhé straně mohl definitivně rozhodnout Poulsen, ale jeho rána mířila nad. Zápas tedy skončil 0:1 z pohledu celku z Genselkirchenu.

Zápas největšího rivala Schalke, Dortmundu, vypadal úplně jinak. Na Olympijském stadionu v Berlíně si to žlutočerní rozdali s Herthou. Ve 4. minutě slavili domácí první gól, brankář Bürki jen vyrazil střelu Selkeho a na dorážku Kaloua už nedosáhl. O deset minut později bylo ovšem vyrovnáno, Delayneho střelu totiž tečoval za vlastniho golmana obránce Rekik. Ve 35. minutě kopali Berlínští penaltu po ruce Weigla. Z puntíku vstřelil Kalou svůj druhý gól. Chvíli po změně stran však bylo opět vyrovnáno. Zagadou umístil hlavou Sanchův roh – 2:2. Hrálo se velmi atraktivní utkání, střídala se spousta šancí na obou stranách. V 56. minutě trefil domácí Grujič tyč. V 59. minutě byla hostům odpuštěna penalta po zákroku Dialla na Dudu. Z následného protiútoku mohl skórovat Sancho, ale po úniku selhal v zakončení. Od 85. minuty musela Hetrha dohrávat o deseti – Torunarigha dostal druhou žlutou kartu a šel předčasně do kabin. V 88. minutě Delayneho fantastická rána skončila na brevně. Když už se zdálo, že zápas dospěje k remíze, přihrál Sancho do vápna Reusovi a ten rozhodl o vítěztví Dortmundu - 2:3. V samotném závěru vyfasoval další červenou domácí kapitán Ibisević, když v zápalu emocí hodil míč po gólmanovi Bürkim.

Brémy porazily Leverkusen, Frankfurt si poradil s Norimberkem

Leverkusen přivítal v BayAréně Brémy. Ve 13. minutě dal hostující Kruse gól po zakončení rychlého útoku svých spoluhráčů. Ve 35. minutě měli domácí velkou šanci na vyrovnání, když Volland lízl centr hlavou, těsně ovšem netrefil. O dvě minuty později se hosté radovali podruhé. Rozhodčí projevil cit pro hru, jelikož Po faulu na J. Eggsteina nechal pokračovat v akci, čehož využil Kruse, který svojí přihrávkou vybídl ke skórování Rashicu. V 55. minutě se poprvé radovali domácí, ovšem neoprávněně, protože gól Havertze nebyl uznán kvůli ruce. O čtyři minuty později mohly Brémy vést už o tři branky, ale po břevně z přímého kopu nedokázal Nasri dorazit přesně. V 64. minutě musel zasahovat Pavlenka proti ztečované střele Bendera. V 75. minutě se Leverkusen konečně dočkal, Bailey trefil z přímého kopu přesně levou šibenici. Stejný hráč mohl o deset minut později srovnat, netrefil ovšem ve velké šanci branku. V nastavení tedy přidal pojistku elegantním obhozením brankáře Kruse, pro kterého to byl druhý gól v utkání. Konečné skóre tedy bylo 1:3.

Frankfurt hostil na svém hřišti poslední tým tabulky, Norimberk. Ve třetí minutě mohli hosté vsítit úvodní branku, Behrens ovšem svojí hlavičku umístil těsně nad. První vážnější šance domácích přišla v 18. minutě, kdy se k zakončení hlavou dostal Jović. Míč mířil do branky, ale na poslední chvíli ho dostal ven hostující obránce. Frankfurt se tedy dočkal až v 31. minutě, kdy se prosadil Hinteregger. Tento gól byl zároveň jediný v zápase, a to i proto, že rozhodčí neuznali domácím druhý gól krátce před koncem zápasu z důvodu ofsajdového postavení.

Bayern přidal další kanonádu

Mnichovský gigant se pere o vedoucí příčku s Dortmundem. Jelikož Bavoři v posledním utkání rozstříleli Wolfsburg 6:0, usadili se na výsluní právě oni. Jelikož ale žlutočerní zvládli souboj s Herthou, museli Mnichovští zvítězit i tentokrát, aby se na první místo vrátili. K vytyčenému cíli je nasměroval už ve třetí minutě kanonýr Lewandowski, který elegantně umístil Alabův centr do sítě. Ve 33. minutě skóroval po Goretzkově sklepnutí James. O šest minut později přidal třetí gól střelou zpoza šestnáctky Coman. Ve druhém poločase pokračoval zápas v podobném duchu. Bayern válcoval svého soupeře. V 51. minutě přidal James svůj druhý gól a o čtyři minuty později dokonce zkompletoval hattrick. V 70. minutě přidal další trefu střídající Davies. Bayern tedy nadělil Mohuči stejný příděl jako v minulém kole Wolfsburgu a vrátil se zpět na první místo.

Zobrazeno 1050 krát
Naposledy upraveno: po., 18. březen 2019 08:48
Pro psaní komentářů se přihlaste