po., 30. listopad 2015 10:39

Sousedská rvačka má soudní dohru

Česká Třebová - Další kuriózní případ sousedských válek se odehrál v polovině srpna v České Třebové. Dva sousedi v důchodovém věku, sedmašedesátiletá žena a o čtyři roky starší muž, se porvali před svými domy. Nyní se bude případ projednávat před soudem. Žena byla obviněna z výtržnictví.

Dlouhodobé sousedské rozepře dosáhly svého vrcholu před rodinným domem na Lhotce v České Třebové. Dva starší lidé, muž a žena, se vzájemně fyzicky napadli. Výslechy obou aktérů ukázaly, že nechyběly facky, škrcení ani kopance. "Oba účastníci tehdy tvrdili, že agresorem byl ten druhý," uvedla policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Incidentu přihlíželo několik svědků. Během vyšetřování policisté zajistili i jejich výpovědi. Dle policie lze z vyšetřování vyvodit, že žena konflikt vyvolala úmyslně. Neoprávněně vnikla na soukromý pozemek svého souseda a nereagovala na jeho opakované výzvy, aby pozemek opustila. Navíc údajně předstírala fotografování okolí domu. Nakonec na výzvy souseda reagovala tím, že ho fyzicky napadla. Sama skončila se zraněním v nemocnici. "Policie ženu obvinila z přečinu výtržnictví," dodala mluvčí. V případě, že soud uzná její vinu, hrozí jí trest odnětí svobody až na dva roky.

Zobrazeno 1936 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:53
Pro psaní komentářů se přihlaste