ne., 18. listopad 2018 22:36

Sparta se doma dál trápí, Olomouci podlehla 4:6

Hokejové Spartě se na domácím ledě nedaří Hokejové Spartě se na domácím ledě nedaří Zdroj: Roman Vondrouš
Praha – Hokejisté Sparty ani ve 20. kole extraligy nedokázali prolomit smůlu, která se jich poslední dobou drží. Poté, co v minulém kole prohráli s posledních Chomutovem 0:5, podlehli v neděli odpoledne Olomouci 4:6.

Skóre jako první otevřel v 18. minutě Vilém Burian. Po přihrávce Jaroměřského překonal sparťanského golmana Machovského a Olomouc se tak dostala do vedení. "Nemyslím si, že bychom zápas začali úplně špatně. Ale udělali jsme pár chyb a je to teď tak, že nás za ně soupeři trestají. Jsou tam maličkosti, které neděláme správně, a týmům proti nám to vychází," prohlásil kapitán Sparty Petr Vrána pro Českou televizi (ČT).

V prvních minutách druhé třetiny se hned dvakrát prosadil Miroslav Holec a Olomouc tak zvýšila náskok na 0:3. Kvůli neúspěšným zákrokům Machovského se do sparťanské branky dostal Dominik Honzík. V polovině druhé třetiny se pak Spartě podařilo snížit na 2:3, když se z přesilovky trefil Quellet-Blain a po něm přidal branku i Andrej Kudrna.

Po sérii sparťanských vyloučení se na začátku poslední třetiny k puku dostal Vrána a skóre vyrovnal na 3:3. Vyrovnaný stav ale nevydržel dlouho. V 50. minutě se trefil Ostřížek a během následujíc 100 vteřin skóroval ještě Burian a Laš. "Oni dali takový poměrně laciný gól. Skoro ze středu modré čáry to tam propadlo a vzápětí jsme si dokonce snad dali vlastní gól. Olomouc odskočila za dva góly a asi nás to psychicky nahlodalo. Pak jsme dostali ještě jeden," popsal klíčovou pasáž utkání pro ČT Petr Vrána.

Domácím se podařilo snížit stav na 4:6, když Buchtele překonal olomouckého brankáře Konráda. Skóre se do konce utkání nezměnilo a Olomouc si tak potřetí za sebou připsala plný počet bodů, zatímco Sparta své trápení na domácí půdě neprolomila. "Jsme rádi za tři body. Na Spartě se nevyhrává tak často. Jsme spokojeni i s produktivitou, protože šest gólů v sezoně jsme ještě nedali," komentoval výsledek utkání pro ČT olomoucký trenér Jan Tomajko.

Spíše kriticky shrnul utkání Uwe Krupp za Spartu. "Je to pro nás nepříjemná prohra. Musíme se nachystat na příští víkend a ukázat si problémy, které máme. Především dostáváme hodně branek, což se nám předtím nestávalo," řekl.

Sparta Praha - HC Olomouc 4:6 (0:1, 2:2, 2:3)

Branky a nahrávky: 29. Blain (Košťálek, P. Vrána), 31. A. Kudrna (Gregorc, Košťálek), 45. P. Vrána (Smejkal), 57. Buchtele (Pech, A. Kudrna) - 18. Burian (Jaroměřský, J. Galvas), 25. Holec (Strapáč, Laš), 27. Holec (Skladaný, J. Galvas), 50. Ostřížek (V. Tomeček), 51. Burian (Švrček, Irgl), 51. Laš (Skladaný). Rozhodčí: Horák, Pražák - Brejcha, D. Jelínek.

Vyloučení: 7:5, navíc Dujsík (Olomouc) 5 min. a do konce utkání.

Využití: 3:0.

Diváci: 8733.

Sparta: Machovský (27. Honzík) - Delisle, T. Voráček, Blain, Tomáš Dvořák, Gregorc, Košťálek - A. Kudrna, P. Vrána, Smejkal - Forman, Pech, Kumstát - M. Beran, Sill, Rousek - Jarůšek, Pšenička, Buchtele. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Jaroměřský, od 35. navíc Staněk - Irgl, Strapáč, B. Mráz - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Burian - Holec, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Zobrazeno 1456 krát
Naposledy upraveno: po., 19. listopad 2018 14:10
Pro psaní komentářů se přihlaste