út., 23. říjen 2018 22:54

Špičky české urologie se sjely v Ostravě

Multifunkční aula Gong v ostravských Vítkovicích Multifunkční aula Gong v ostravských Vítkovicích Zdroj: Foto autor
Ostrava - Tradiční výroční konference České urologické společnosti se letos konala v Multifunkční aule Gong. Do moravskoslezské metropole dorazilo kolem osmi set lékařů a sester z celé České republiky.

Ostravský Gong letos hostil již 64. ročník této tradiční akce, kterou společně zaštiťoval ředitel Fakultní nemocnice Ostrava Evžen Machytka, děkan Lékařské fakulty Ostravské univerzity Arnošt Martínek a náměstek primátora statuárního města Ostrava Michal Mariánek. Ve dnech mezi 17. a 19. říjnem mohli hosté navštívit mnoho přednášek, kurzů a workshopů s urologickou tématikou. Představilo se také bezmála 50 firem z lékařského průmyslu, pro něž bylo vyhrazeno jedno celé patro. Akce byla určena pro urology a zdravotní sestry z tohoto oboru. Veřejnosti přístupná nebyla.

Gong2.jpg

Pro hosty byla zajíštěna přeprava vlakem do Ostravy a následné rozvozy do hotelů. Z nich potom jezdily transfery do vítkovického areálu. V multifunkční aule Gong bylo pro návštěvníky připraveno několik sálů, kde přednášející rozebírali různá témata z oblasti urologie. Hovořilo se o nádorech prostaty a jejich diagnostice a terapii nebo také o nádorech ledvin. Pozvání přijali přednášející z Polska, Velké Británie, Slovenska nebo také z Dánska. Konala se také tradiční schůze výboru České urologické společnosti. Pro návštěvníky konference byla navíc první den připravena exkurze do kopřivnické Tatry nebo společenský večer v Trojhalí Karolina.

Tatra.jpg

Na kongres se přihlásilo kolem osmi set zdravotních sester a lékařů z celé země. Registrovat se mohli buď předem, nebo přímo na místě. Účast je vyšla na 800 až 1800 korun v závislosti na členství v České urologické společnosti.

Česká urologická společnost sdružuje urology z celé země. Jejím hlavním cílem je snižování výskytu urologických onemocnění, zlepšení jejich diagnostiky a léčebných výsledků. Výroční konference se koná každý rok jinde. Loni to bylo v Plzni, přiští ročník se uskuteční v Praze.

 

Zobrazeno 2288 krát
Naposledy upraveno: čt., 25. říjen 2018 10:32
Pro psaní komentářů se přihlaste