út., 13. duben 2021 10:21

SPOLU dáme Česko dohromady, slibují lídři KDU-ČSL, ODS a TOP09

Středopravé koaliční uskupení ODS, TOP09 a KDU-ČSL si myslí na výhru ve volbách. Průzkumy ale zatím favorizují druhou z volebních koalic Středopravé koaliční uskupení ODS, TOP09 a KDU-ČSL si myslí na výhru ve volbách. Průzkumy ale zatím favorizují druhou z volebních koalic Zdroj: Spolu koalice
Koalice SPOLU uvedla volební kampaň s heslem „Dáme Česko dohromady“. V neděli předseda ODS Petra Fiala, předseda KDU-ČSL Marian Jurečka a předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová podepsali koaliční smlouvu, následně pak zveřejnili svůj program a postupně představují své kandidáty.

„Jsme v situaci, kdy potřebujeme jasný plán a srozumitelnou vizi do budoucna. Kam bude směřovat Česká republika a jak se nám všem bude dařit? Jednoznačně nechceme, aby se otáčela špatným směrem. Naším cílem je vybudovat sebevědomou zemi, která se umí postarat o své občany,“ řekl předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Jako základní programové principy koalice SPOLU uvádí například kvalitnější a moderní výuku, efektivní pomoc potřebným, fungující ekonomiku, moderní zdravotnictví s dostatečnou kapacitou, ochranu prostředí, kvalitní potraviny, digitalizovaný stát bez korupce, dostupné bydlení nebo jasnou zahraniční politiku.

„Kvalitní program ale k úspěchu nestačí. Je naprosto zásadní, aby ho reprezentovaly důvěryhodné osobnosti, zkušení politici, ale i zástupci mladé generace, kteří dodají jednotlivým kandidátkám potřebnou jiskru. Právě takové kandidáty veřejnosti do konce dubna představíme,“ dodává Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně TOP 09. „Neslibujeme zázraky do druhého dne a víme, že nás čeká spousta práce, jsem ale přesvědčen, že tým koalice SPOLU má dostatek rozumu a zkušeností, aby tuto práci zvládl,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

Volby do Poslanecké sněmovny se uskuteční v pátek 8. a v sobotu 9. října tohoto roku. Souboj o 200 poslaneckých mandátů se zúčastní zatím dvě volební koalice, kterými jsou Piráti a STAN, již zmiňovaná koalice SPOLU - ODS, TOP 09 a KDU-ČSL.

Zobrazeno 934 krát
Naposledy upraveno: út., 13. duben 2021 11:59
Pro psaní komentářů se přihlaste