st., 13. duben 2016 21:21

Star Wars tentokrát bez Skywalkera

USA - Fenomén Star Wars je nesmrtelný. Po veleúspěšných starších trilogiích jsme se loni v prosinci dočkali diskutabilního pokračování ve formě  epizody s podtitulem Síla se probouzí. Tvůrci však nezahálejí, a rok před uvedením epizody osmé, 15. prosince 2016, vstoupí do kin Rogue One: Star Wars Story.

Děj příběhu se odehraje v období mezi filmy Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů a Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje. Snímek nesleduje osudy známých postav jako Obi-Wan Kenobi, Luke Skywalker či Han Solo. Zaměřuje se na skupinku povstalců, kteří proniknou do základny Impéria s cílem ukrást plány ničivé Hvězdy smrti.

Stejně jako Síla se probouzí, i Rogue One slibuje v hlavní ženské roli odvážnou hrdinku, tentokrát v podání Falicity Jonesové. Herečka může být divákovi známá především díky filmům Teorie všeho a Amazing Spiderman 2, stejně tak jsme ji mohli registrovat v dětské roli premiantky Ethel Svatouškové v oblíbeném seriálu Čarodějnice školou povinné. Hlavní mužské role obsadí  Diego Luna, Ben Mendelsohn a Riz Ahmed.

Režírování nového snímku ze studia Lucasfilm se ujal Gareth Edwards, který stojí i za filmy Zakázaná zóna nebo Godzilla. „Gareth je velmi inovativní režisér a jsem nadšená, že s ním můžeme spolupracovat,“ uvedla producentka Kathleen Kennedy. Autorem scénáře pak je Gary Whitta, jehož práci známe z filmu Zánik země, kde si bok po boku zahráli Will a Jaden Smithovi.

Český název očekávaného filmu měl původně znít Darebák Jedna: Star Wars Story. Po negativních ohlasech kritiků a fanoušků se ale distributoři rozhodli ponechat název v originálním znění. Těsně před Vánoci tedy všichni skalní fanoušci musí hromadně zamířit do kin na nejnovější sci-fi Rogue One: Star Wars Story.

Zobrazeno 1805 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:27
Pro psaní komentářů se přihlaste