st., 30. duben 2014 19:46

Staronové týmy na šampionátu v Praze

Každý rok sestoupí z elitní divize hokejového mistrovství světa dva týmy. Volná místa je pak třeba pro příští rok zaplnit. Jména sestupujících za rok 2014 jsou zatím neznámá, odhalená jsou ale už jména týmů, které je na příštím světovém šampionátu konaném v Praze a Ostravě nahradí. V České republice si příští rok podle výsledků turnaje konaného v Jižní Koreji od 20. do 26. dubna 2014 zahrají Slovinsko a Rakousko. Na kvalifikačním turnaji soupeřilo 6 týmů, vedle Slovinska, Rakouska a domácí Jižní Korey bojovaly o slávu i výběry Maďarska, Ukrajiny a Japonska.

Pro oba postoupivší reprezentační výběry není boj o elitní divizi ničím novým, sestoupily třeba na šampionátu v roce 2011, proto musely následující rok bojovat o návrat mezi elitu. Do letošního zápolení o postup se týmy zařadily v roce 2013, když opět spadly z nejlepší skupiny. Zejména Slovinci ještě před letošním kvalifikačním turnajem ukázali své možnosti na olympiádě v Soči, když porazili Slováky, a po výhře právě nad Rakouskem se dostali až do čtvrtfinále. Rakouský výběr si na olympiádě připsal pouze skalp Norska.

 

Do reprezentačního dresu navlékli trenéři Slovinska a Rakouska velký počet mladých  hráčů a důvěra se stoprocentně vyplatila. „Je to jednoduše nemožné. Tento mladý tým v posledních týdnech tak tvrdě dřel a postup si zasloužil,“ pochválil své svěřence pro deník Heute rakouský trenér Emanuel Vivieros. Současně přirovnal výkon svých svěřenců k tomu z olympijské kvalifikace, kdy náš jižní soused vyřadil favorizované Německo a Itálii. Slovinci si na své cestě do Soči poradili mimo jiné i s Běloruskem a Dánskem.

Zobrazeno 1928 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:48
Pro psaní komentářů se přihlaste