ne., 1. prosinec 2013 21:38

Starý pivovar hostil folkového muzikanta Jamese Harriese

Narodil se v anglickém Manchesteru, ale už pátým rokem žije v Praze. Vystupuje po kulturních domech po celé České republice. O víkendu na své tour zavítal na Starý pivovar v Kroměříži, kde už jednou předtím hrál.

Na pódium dorazil s akademickou půlhodinkou a hned se do toho zprudka opřel. Jeho hlas rozezvučel celý sál, a i když nebylo v sále Starého pivovaru mnoho lidí, hrál jako by jich tam bylo alespoň tisíc. "Jeho energie byla úžasná a o hře na kytaru ani nemluvím," dodal jeden z přítomných. Procítěné pomalé skladby střídal s rychlejšími. Koncert trval téměř dvě hodiny a v jeho průběhu zazněly písně jako Don´t pinch me nebo třeba The man in me. Do podvědomí širší veřejnosti se dostal díky jeho skladbě "15", kterou posluchači mohli zaslechnout v celovečerním filmu Lidice.

Sám zpěvák byl po koncertě velmi šťastný a ochotně se fotil s každým, kdo měl zájem. Na otázku, zda se objeví ještě někdy v Kroměříži, odpověděl lámanou angličtinou a s jemu typickým úsměvem na tváři: "Nejdříve za rok."

 

 

Zobrazeno 1493 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:45
Pro psaní komentářů se přihlaste