so., 2. duben 2022 10:45

Svět Harryho Pottera se stále těší své oblibě

Harry Potter Harry Potter Zdroj: Pixabay
Svět Harryho Pottera si získal srdce fanoušků po celém světě. Magický svět plný čar a kouzel, přátelství, kouzelných tvorů a pravé lásky uchvátil jak knižní nadšence, tak i filmové diváky a vybudoval si pevnou fanouškovskou základnu, která však stejně jako i samotná série neodvratně stárne. I přesto, že tomu už bude přes čtvrt století, kdy byla vydána první kniha, se ale kouzelný svět Harryho Pottera i nadále těší velké oblibě a podpoře, což jen dokazují neustále vznikající produkty na motivy tohoto kultovního díla. I v tomto roce se tak fanoušci mohou těšit na mnohé zajímavé novinky.

Film Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství
Nejočekávanější novinkou je dozajista třetí díl Fantastických zvířat, který dějově předchází událostem krutovlády lorda Voldemorta. Film, který měl v kinech premiéru 7. dubna, se už od prvního oficiálního traileru těší velké divácké pozornosti. Hlavní hrdina Mlok Scamander se ve třetím dílu svého neobyčejného dobrodružství protentokrát navrátí do Školy čar a kouzel v Bradavicích. Zde se seznámí s bratrem Albuse Brumbála a společně se svými přáteli budou muset přijít na způsob, jak pomoci s poražením Gellerta Grindelwalda, nebezpečného černokněžníka, který se snaží rozpoutat válku s mudly. V roli Grindelwalda však letos diváci neuvidí Johnnyho Deppa, ani Colina Farrella, nýbrž Madse Mikkelsena, známého například ze seriálu Hannibal.

Stolní hra na motivy Harryho Pottera – Desítka
Poslední deskovka na motivy Harryho Pottera, která upoutala značnou pozornost fanoušků, byl Boj o Bradavice. Hráči zde měli možnost prožít všech sedm let, kdy Harry Potter navštěvoval Bradavice a společně museli porazit téměř všechny zloduchy ze světa Harryho Pottera.
Letošní hra tentokrát cílí na vědomosti, které fanoušci o svém oblíbeném světě mají, nebo si to alespoň myslí. Hra se skládá ze sta okruhů tvořených deseti otázkami, na které mohou postupně odpovědět všichni hráči. Každý hráč, který je na řadě, má možnost vybrat si otázku, která mu nejvíce vyhovuje. Pokud odpoví správně, odebere si žeton a následně je jen na něm, pokud bude chtít v dalším kole znovu odpovědět a riskovat, že při nesprávné odpovědi ztratí všechny své žetony z právě hraného okruhu.
Jediné, co může fanoušky Harryho Pottera na této novince zklamat, je fakt, že hra v popisu láká na vědomosti z filmové série Harryho Pottera, což značí, že knižní a mnohem bohatší svět byl autory opomenut.

Nová ilustrovaná vydání
Rovněž už nějakou dobu vychází ilustrovaná vydání slavných knih. Zatím nakladatelství Albatros vydalo první čtyři díly, přičemž od roku 2019 došlo k delší pauze. Fanoušci ilustrovaného vydání by se však mohli těšit na konec podzimu, kam se vydání pátého dílu, Harry Potter a Fénixův řád, posunulo. Těšit se ale mohou i na 30. květen, jelikož by do knihkupectví měl konečně dorazit dotisk prvního ilustrovaného dílu - Harry Potter a Kámen mudrců, který byl delší čas vyprodaný.

Videohra - Hogwarts Legacy
Harry Potter se samozřejmě již dříve dočkal zpracování i pro fanoušky počítačových her, které hráče o to více přiblížily světu Harryho Pottera a dovolily jim prožít si jeho dobrodružství na vlastní kůži. Výjimkou pak nebyly ani mobilní hry. Žhavou novinkou se však pro rok 2022 stala hra Hogwarts Legacy, která by měla vyjít koncem letošního roku od společnosti Avalanche Software. Oproti starším a grafikou mnohem horším předchůdcům, kdy mohli hráči hrát jen za Harryho Pottera, budou nyní hráči moci vytvořit svého vlastního čaroděje k obrazu svému.
Hra hráče uvede do školního světa Bradavic, kde budou studovat nejrůznější předměty a účastnit se kouzelnických soubojů. K dispozici krom Bradavic budou ale i Prasinky nebo dokonce Zapovězený les a Černé jezero. Co se týče hráčovy postavy, tvůrci se rozhodli začlenit do výběru i možnost transgender postavy. Tímto krokem se tvůrci distancují od autorky Harryho Pottera J. K. Rowlingové, která se dostala do nepřízně svých fanoušků, když otevřeně oznámila, že transgender ženy nepovažuje za ženy. Z toho důvodu mnoho fanoušků začalo dokonce bojkotovat svět a produkty Harryho Pottera, aby nadále autorku nepodporovali. To, že upadla v nemilost, dokazuje i skutečnost, že se nezúčastnila opětovného setkání před kamerami v rámci dvacátého výročí od natočení prvního snímku.

Zobrazeno 538 krát
Naposledy upraveno: pá., 8. duben 2022 12:15
Pro psaní komentářů se přihlaste