út., 8. prosinec 2015 19:20

T-Mobile připravuje vestavěné SIM karty

Klasickým SIM kartám zřejmě brzy odzvoní. Německá telekomunikační skupina Deutsche Telekom, pod kterou spadá i společnost T-Mobile, připravuje tzv. e-SIM, tedy vestavěné SIM, které budou uživatelé moci ovládat na dálku.

První chytré telefony, které budou podporovat vestavěnou SIM, chce T-Mobile představit už příští rok. Další rozšiřování e-SIM společnost očekává v následujících letech. Představitelé růžového operátora jsou přesvědčeni, že uživatelé přestanou klasické SIM do deseti let zcela používat.

„Jsem přesvědčen, že použití speciálního čipu, který bude nedílnou součástí zařízení, přispěje ke zvýšení spolehlivosti mobilních zařízení a zlepšení zákaznických zkušeností,“ říká technologický ředitel T-Mobilu Vladimír Klein. Určitou výhodu představuje také fakt, že uživatelé nebudou muset navštěvovat prodejny svých operátorů, pokud by potřebovali zmenšit svou kartu. Vestavěný čip s informacemi o profilu uživatele v síti bude možné programovat na dálku.

Příchod e-SIM je spjat s rozvojem tzv. internetu věcí, kdy se jednotlivé přístroje postupně připojují k internetu. Do roku 2020 se očekává, že k síti bude připojeno kolem 200 miliard zařízení, včetně automobilů a domácností. Použití těchto SIM umožní všechna zařízení snadno aktivovat a ovládat, k registraci totiž bude potřeba jen okopírovat nebo naskenovat ID kód daného produktu. Následně dojde k aktivaci a propojení s ostatními produkty zákazníka.

Zobrazeno 2211 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:36
Pro psaní komentářů se přihlaste