pá., 2. říjen 2015 07:36

Teplice obnovují vítání občánků

Teplice - Od letošního podzimu plánuje město Teplice znovu zavést vítání občánků. Zástupce vedení města pozdraví novopečené matky a nově narozené Tepličany. První setkání se bude konat ve středu 4. listopadu v prostorách Zahradního domu u Zámecké zahrady.

Všichni zúčastnění od města obdrží drobný dárek a pamětní list. Vítání nových Tepličanů bude doprovázet dětský pěvecký sbor z vybrané mateřské nebo základní školy. „V případě velkého zájmu budou vypsány další podzimní termíny,“ řekla vedoucí organizačního oddělení teplického magistrátu Radka Senftová. Vítání občánků se plánuje dvakrát ročně - jednou na jaře a podruhé na podzim. 
Přihlásit se mohou rodiče dětí, které se narodily v roce 2015. Další podmínkou je to, že musí mít trvalý pobyt ve městě Teplice. Zájemci si mohou přihlášku stáhnout na oficiálních internetových stránkách města, nebo v Městském turistickém centru na Benešově náměstí.
„Jsem rád, že se vedení města rozhoupalo a po letech obnovilo vítání občánků. Někomu to nemusí být po chuti, ale naštěstí se toho nemusí účastnit. Těm, kteří se na takovou událost těší, přeji, ať z ní mají pěkný zážitek,“ okomentoval situaci Jakub Mráček, zastupitel a člen hnutí Volba pro Teplice.
Znovuzavedení vítání občánků doprovázely četné diskuze. Měsíce probíhaly ve facebookové skupině Teplic debaty obyvatelů, zda se vítání občánků má, nebo nemá obnovit. Nakonec převládly kladné ohlasy. „Super! Před měsícem jsem psala panu Kuberovi a odpověď byla, že se vítání neplánuje, protože místo toho jsou popelnice zdarma, ale hlavně proto, že vítání je starý křesťanský zvyk a k tomu se vracet nebudeme. Jsem opravdu ráda, že nakonec bude,“ napsala Tepličanka Šárka Becherová.

Zobrazeno 2545 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:00
Pro psaní komentářů se přihlaste