ne., 19. duben 2015 11:30

The Color Run poprvé v Česku

 Kroměříž - The Color Run aneb nejbarevnější běh všech dob se letos v květnu poprvé uskuteční v České republice. Vyběhnout na trať může opravdu každý, protože nejde o to vyhrát, ale zúčastnit se a užít si zábavu s přáteli.

 

The Color Run je naplánovaný na 30. května 2015. Závod bude startovat v 16 hodin z Výstaviště v Holešovicích v Praze, kam se po pětikilometrovém okruhu bude také dobíhat. Po každém uběhnutém kilometru se na běžce snese oblak potravinářského barviva. V cíli potom bude k vidění různobarevně zbarvené jedince.

Do závodu se mohou přihlásit jak jednotlivci, tak skupiny ve věku od 0 do 100 let. V tomto závodě se neměří čas, jde spíše o to, aby si každý účastník zpříjemnil den. Pořadatelé uvádí, že kdo nebude utíkat, může jít krokem nebo třeba skákat žabáky.

Startovné za jednotlivce činí 690 korun. Při registraci v týmu, ve kterém musí být minimálně čtyři členové, zaplatí jednotlivec o sto korunu méně. V ceně startovného je zahrnuto drobné občerstvení, balíček s trikem, čelenkou, smývatelné tetování, pytlíkem barvy a medailí, kterou každý účastník obdrží v cíli na důkaz toho, že opravdu není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

Na startu se v květnu může sejít až devět tisíc sportovních nadšenců. Na startovní čáře se také setkají  známé osobnosti, jako je například Jakub Prachař se svojí sestrou Marianou, Vojta Kotek nebo Hana Vagnerová. Jednou z nich je například i zlatá medailistka ze zimních olympijských her v Soči Eva Samková. „Ze světa tyhle běhy znám, nikdy jsem si je ale nevyzkoušela. Proto jsem řekla samozřejmě ano,“ uvedla Samková. Běh plný barev je považován za běžeckou událost roku 2015.

 

Zdroj citace: www.rozhlas.cz

Zdroj fotografie: www.bezvabeh.cz

 

 

Zobrazeno 2458 krát
Naposledy upraveno: ne., 19. duben 2015 23:03
Pro psaní komentářů se přihlaste