čt., 7. červen 2012 22:27

Tradiční festival ve Zlíně letos uvítal méně návštěvníků než vloni

52. ročník Filmového festivalu pro děti a mládež Zlín, který oficiálně skončil 3. června, přišlo navštívit o 5 tisíc malých i velkých diváků méně než minulý rok. Celkový počet se vyšplhal k číslu 103 tisíc.

Pořadatelé festivalu jej však hodnotí kladně: „V letech minulých byl ZLÍN FILM FESTIVAL bezesporu úspěšný, pochvalně se o něm hovořilo na celém světě. Letos jej však hodnotím jako mimořádně úspěšný. Podařilo se nám totiž připravit nadstandartní program návštěvníkům filmových projekcí i doprovodných akcí i přesto, že jsme na to všechno měli o 30% méně financí. Nesmírně děkuji našim partnerům a spolupořadatelům, bez nichž bychom toho nedosáhli. Můj vděk patří rovněž festivalovému štábu. Fungoval skvěle," uvedl umělecký ředitel Doc. MgA. Petr Kobliha.

 

V pátek 1. 6. 2012 v 11 hodin dopoledne byly známy výsledky hlasování, které byly předány tiskovému oddělení 52. ZFF. Tento rok se vůbec poprvé fanoušci filmů, návštěvníci a hosté dozvěděli jména vítězů ještě v pátek. Při minulých ročnících tomu tak bylo až v sobotu.

 

A jak vlastně dopadlo vyhlašování vítězných filmů? „Letos získal Zlatý střevíček německý film Slavná pětka, a to v soutěži pro nejlepší hraný film pro děti. V soutěži pro nejlepší hraný film pro mládež zvítězil německo-irský snímek Smrt superhrdiny. Zlatý střevíček za nejlepší animaci vyhrál japonský film Povídka z přístavu. Cenu Evropa ministryně kultury České republiky, tedy cenu za nejlepší evropský debut, získal Divoký Bill režiséra Dextera Fletchera," shrnuje Martin Pášma z organizačního štábu festivalu pro rozhlas.cz.

 

Zdroj: www.zlinfest.cz

 

 

Zobrazeno 2387 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste