po., 10. listopad 2014 23:41

Třetí Hunger Games míří do kin

V pondělí, 10. listopadu, proběhla v Londýně celosvětová premiéra jednoho z nejočekávanějších filmů tohoto roku, třetí díl Hunger Games s podtitulem „Síla vzdoru, 1. část“. My si na něj však budeme muset počkat, protože do českých kin bude oficiálně vypuštěn až ve čtvrtek, 20. listopadu.

V minulém díle se podařilo hlavní hrdince, Katniss Everdeenové, uniknout z arény a přežít tak Hry čtvrtstoletí. V Panemu však nyní vypukla revoluce. Její rodný Dvanáctý obvod padnul, Kapitol jej srovnal se zemí, přežít se podařilo jen tomu, kdo uprchnul do Třináctého obvodu, o němž donedávna téměř nikdo nevěděl. Vzbouřenci plánují převrat a svržení nenáviděného prezidenta Snowa. Potřebují však pomoc Katniss, která je pro ně symbolem revoluce. Ta se ovšem obává o životy svých nejbližších a chce zabránit krveprolití.

Příběh románů se odehrává v postapokalyptické Severní Americe zničené válkou. Nově vzniklá země se nazývá Panem a je rozdělena do dvanácti obvodů, kterým vládne Kapitol. Každý rok se zde konají Hladové hry, jako trest za rebelie v minulosti. V každém z dvanácti obvodů jsou vybrány dvě děti - chlapec a dívka. Tito takzvaní „splátci“ spolu pak v přímém přenosu bojují v aréně na život a na smrt. Přežít může jen jeden.

Natáčení filmu začalo v září minulého roku a finišovalo letos v červnu. Hlavní roli Katniss ztvárnila herečka Jennifer Lawrenc, která byla v poslední době nejvíce spojována s kauzou uniklých fotek ze serveru Cloud. Podle odhadů by mohl film za první víkend vydělat přes 130 milionů dolarů. Celkový rozpočet filmu činí 125 milionů.

Filmy z této série jsou natočeny podle knižní trilogie spisovatelky Suzanne Collins. Režisér Francis Lawrence se nechal inspirovat trendem poslední doby a závěrečný díl rozdělil na dvě části, druhou můžeme očekávat v listopadu příštího roku.

Studio Lionsgate oznámilo, že filmová série po skončení jen tak nevymizí z povědomí fanoušků. Na jeviště divadel ji přivede Broadwayský producent Robin de Levita. Na prknech, která znamenají svět by se vystoupení mělo objevit na začátku léta 2016. Pro tuto příležitost vznikne v Londýně úplně nové, speciálně vybudované divadlo. Díky inovativní scéně by se měli diváci cítit jako součást akce, prozradilo studio.

 

Zdroj fotografie: www.imdb.com

 

Zobrazeno 1739 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste