po., 15. duben 2019 19:37

Třinec zvládl sedmé utkání a postupuje do finále

Radost třineckých hráčů Radost třineckých hráčů Zdroj: https://twitter.com/hcocelaricz
Třinec – Dnes se v sedmém utkání semifinálové série utkaly týmy Třince a Plzně. Pro hosty se jednalo už o druhý rozhodující zápas v sezóně, domácí hráli tuto část play–off po roční pauze.

Utkání začalo opatrně, jelikož ani jeden z týmů nechtěl inkasovat jako první. Velké šance tak přišli až v polovině první třetiny. Během úvodní plzeňské přesilovky trefil Němec břevno. Z následného protiútoku se ovšem dokázali prosadit Oceláři. Přečíslení tři na jednoho během vlastního oslabení zakončil Dravecký.

Plzeň mohla kontrovat na konci 13. minuty, ale ani Kracík s Indrákem nedokázali protlačit kotouč za Hrubcova záda. O minutu později vedl Třinec již o dvě branky – Marcinko našel před brankou volného Wereka, který neměl problém umístit kotouč za Frodla. Indiáni pak zkoušeli Oceláře zatlačit a snížit tento, pro ně nepříznivý, stav. Místo toho přišel ovšem další gól domácích, když se minutu a půl před koncem první třetiny opět prosadil Dravecký. Do kabin se tedy šlo za stavu 3:0 pro Oceláře.

Ve druhé dvacetiminutovce sáhli Indiáni ke změně v brankovišti – Frodla nahradil Milchakov. Hosté mohli snížit na rozdíl dvou branek, ale Gulaš po Kovářově přihrávce pouze přestřelil. Na konci 28. minuty sestřelil Kovář třineckého Kovařčíka, za což si vysloužil kromě dvou minut i desetiminutový osobní trest. Oceláři nabídnutou přesilovku nevyužili. Poté se domácí dostali pod tlak, kterému dlouho odolávali, nicméně dvě minuty před druhou sirénou přišel gól Preisingera, jenž tečoval Pulpánovu ránu od modré čáry a vrátil Indiánům alespoň špetku naděje na případný obrat v utkání.

Ve třetí periodě měla obě mužstva ihned po sobě obrovskou šanci na změnu skóre. Nejdříve ujeli do přečíslení Kovařčík s Ciencialou, ale druhý jmenovaný netrefil přesně. Na druhé straně se dostal do úniku Němec. Jeho rána se odrazila od tyče a už mířila do branky, nicméně za Hrubce zaskočil Dravecký, čímž se definitivně stal hrdinou tohoto zápasu.

Pět minut před koncem přidali Oceláři pojišťující trefu. Souhru veteránů zakončil Růžička po přihrávce Polanského. Hosté poté zkoušeli hrát bez Milchakova v brance. Při této situaci vstřelil Třinec pátý gól. Galvinš trefil prázdnou klec a definitivně odstartoval postupovou radost Třince.

Plzeň obhájila bronzové medaile, které jí po utkání předali zástupci Českého svazu ledního hokeje v čele s Josefem Řezníčkem. Oceláři se po vítězství mohou těšit na finálový souboj s Libercem.

Konečný stav série: HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň: 4:3

Zobrazeno 1817 krát
Naposledy upraveno: po., 15. duben 2019 20:04
Pro psaní komentářů se přihlaste