po., 5. prosinec 2022 03:20

Twitter prozradil jak to bylo s cenzurou ohledně notebooku Huntera Bidena

Twitter prozradil jak to bylo s cenzurou ohledně notebooku Huntera Bidena Zdroj: dotekomanie.cz
Novinář Matt Taibbi sdílí korespondence zaměstnanců Twitteru ohledně potlačení příběhu o notebooku Huntera Bidena. Twitter zamezil šíření článků v postech i soukromých zprávách. Za sdílení článku Twitter pozastavil účet mluvčí Bílého domu. Podle Twitteru byl článek v rozporu s jejich pravidly o „hacknutých materiálech“. Twitter nechtěl, aby se článek šířil, dokud nebude ověřena pravdivost informací v něm. Pro hypotézu, že byl obsah hacknutý se zatím nenašly žádné důkazy.

Novinář Matt Taibbi s požehnáním majitele Twitteru Elona Muska sdílel na svém twitterovém účtu korespondence zaměstnanců Twitteru a okolnosti ohledně potlačení příběhu o objeveném notebooku Huntera Bidena, syna nynějšího amerického prezidenta Joea Biddena.

Zmiňovaný notebook údajně obsahoval emaily, které by mohly být pro Joea Bidena kompromitující.

Podle předložených důkazů Twitter na sociální síti zamezil šíření článku od New York Post ze 14. října 2020, který obsahoval materiály z nalezeného notebooku. Twitter mazal posty, které veřejně článek sdílely a mazal odkazy na článek ze soukromých zpráv uživatelů.

Za sdílení článku pozastavil Twitter účet tehdejší mluvčí Bílého domu Kaleigh McEnany. Proti tomu se emailem ohradil člen Trumpovy kampaně Mike Hahn.

Na základě tohoto emailu začali někteří zaměstnanci Twitteru prověřovat, proč je tento článek potlačován. Odpovědí bylo, že tento příběh porušuje pravidlo o „hacknutých materiálech.“ Pro hypotézu, že obsah notebooku byl nepravý, či nějak upravený třetí stranou, se ovšem zatím nenašly žádné důkazy.

Dále se ve zveřejněné komunikaci píše, že Twitter nechce riskovat šíření příběhu, dokud se neověří pravdivost informací, protože mohl ovlivnit prezidentské volby, které se v USA blížily.

Rozhodnutí učinilo vrchní vedení společnosti, ovšem bez vědomí tehdejšího CEO Jacka Dorseyho.

Zobrazeno 400 krát
Naposledy upraveno: po., 5. prosinec 2022 17:44
Pro psaní komentářů se přihlaste