st., 3. říjen 2018 21:15

Olomoučtí mladíci přetlačili v parádním utkání Maribor 4:1 a jsou blízko postupu

Duel mezi Sigmou a Mariborem Duel mezi Sigmou a Mariborem Zdroj: Ondřej Klos
Olomouc - Středeční odpoledne nabídlo velice zajímavé fotbalové utkání. V mládežnické UEFA Youth League vyzvala domácí Sigma Olomouc MK Maribor, tedy český mistr toho slovinského. A zápasu dominovali domácí hráči, kteří rozhodli mezi 56. a 63.minutou, kdy vstřelili tři branky. Utkání začalo v 17:00 a hlavním rozhodčím byl litevský Manfredas Lunkjancukas. 

Do utkání vstoupili lépe domácí mladíci. V 8.minutě se k zakončení dostal útočník Raab, nicméně jeho pokus vyrazil Jurca do bezpečí. I nadále byli domácí hráči aktivnější a toužili se před slušně zaplněným stadionem předvést. Olomoučtí fotbalisté měli zřetelnou převahu. Ta se projevila v 27. minutě, kdy hvězda utkání Tomáš Zlatohlávek prošel přes dva obránce a přihrál v pokutovém území Raabovi. Jenže ten ve stoprocentní příležitosti minul bránu. Míč skončil až v horní polovině tribuny. O tři minuty později dostal žlutou kartu slovinský Kolmanič, který potvrdil, že domácí jsou daleko aktivnější a nebezpečnější. Po půlhodině utkání se Raab dostal do třetí tutové šance. Beňa krásně odcentroval do pokutového území na Matoučka, který sklepl míč na Raaba. Olomoucký fotbalista to ale nečekal a míč jen skočil od jeho těla do autu. Po chvíli se už domácí fotbalisté dočkali. V 37. minutě se Michal Galus prokličkoval do vápna a přesnou střelou k pravé tyči překonal stojícího Jurcu, 1:0. Radost domácích však netrvala dlouho, přesněji pouze šest minut. Autorem vyrovnávající branky byl Nino Žugelj, který potrestal laxnost domácích a krásnou střelou zpoza pokutového území překonal brankáře Trefila. První poločas tedy skončil remízou 1:1.

Na začátku druhé části byly oba týmy hlavou v teplé šatně, protože ani jeden celek nechtěl v podzimním počasí běhat. To změnil v 56. minutě Ondřej Zmrzlý, který započal devastaci Mariboru přesnou střelou k tyči. V 62.minutě rozehráli domácí rohový kop na krátko. Postupnou kombinací se dostali až do vápna, kde Jakub Matoušek vstřelil branku na 3:1 a pro český klub to vypadalo hodně nadějně. O necelou minutu později se do útoku prodral Tomáš Zlatohlávek, který si nelámal hlavu a prudkou střelou z třiceti metrů překonal bezmocného Jurcu. Sigma si posledních dvacet minut užívala a kontrolovala své komfortní vedení 4:1. Toto podařené utkání loňských mistrů 1. celostátní dorostenecké ligy sledovalo 1950 fanoušků, kteří po celé utkání fandili a radovali se z předvedené hry. Za zmínku stojí pár věrných fanoušků Mariboru, kteří malým dílem přispěli do již tak povedeného odpoledne. Do odvety ve Slovinsku tedy mají hráči Sigmy komfortní náskok, který by neměli prohospodařit. 

Statistiky a sestavy: 

Branky:37. Galus, 56. Zmrzlý, 62. Matoušek, 63. Zlatohlávek – 43. Žugelj

Karty:  34. Grygar (OLO), 58. Zlatohlávek (OLO), 90+3. Langer (OLO) – 30. Kolmanič (MAR)


SK Sigma Olomouc: Trefil – Beňa, Zima, David (C), Diblík – Zmrzlý, Grygar, Zlatohlávek – Galus (81. Langer), Raab (90+2. Machala), Matoušek (89. Grečmal)
Náhradníci: Obzina – Grečmal, Kratochvíl, Kubáč, Langer, Machala, Vybíral

NK Maribor: Jurca – Verbič, Koblar, Maher (C), Slamberger – Freser (73. Martinčič), Mutavčič – Kolmanič, Cener (68. Kotnik), Zugelj (84. Vipotnik)– Matko 
Náhradníci: Bajrič – Dzankič, Kotnik, Martinič, Pirtovsek, Strah, Vipotnik

 

 

Zobrazeno 1465 krát
Naposledy upraveno: ne., 14. říjen 2018 19:08
Pro psaní komentářů se přihlaste