so., 25. duben 2015 17:05

Univerzita Palackého podporuje mladé podnikatele.

Stát se podnikatelem není jednoduché. Jen sehnat počáteční investice na rozjetí firmy je zvlášť pro mladé lidi docela problém. Navíc pokud společnost na trhu neuspěje, může se začínající podnikatel dostat do nepříjemné dlužní situace. Univerzita Palackého však i letos vyhlásila soutěž Podnikavá Hlava, který lidem s nápadem podá pomocnou ruku.

 

Od března až do 24. května se mohou zájemci přihlásit do soutěže, která jim může změnit život a rozjet nápad, na který jen nemají dost finanční podpory nebo rady zkušených poradců. Ovšem soutěž není omezena jen na studenty. Zúčastnit se může i zkušený businessman, který má novou netradiční vizi. Pokud se mu podaří zaujmout porotu, může si vysoutěžit první místo a s ním i odměnu padesát tisíc korun, konzultační služby na rok zdarma a bezplatné roční zapůjčení kanceláře. I o dalších devět míst má však cenu bojovat.

Kromě hlavních cen má projekt i dvě vedlejší kategorie. Nejlepší středoškolák a podnikatel v sukních. Výherce z řad středoškoláků bude oceněn věcným darem, musí však do svého projektu zapojit i dospělého garanta. Co se týče druhé zvláštní kategorie, jde samozřejmě o podnikatelské záměry vymyšlené ženami nebo také cíleně na ženy zaměřené. Vítěz podnikatele v sukních dostane finanční odměnu v hodnotě deset tisíc korun.

Podnikavou hlavou prošlo více než 250 soutěžících. Vítěze letošního ročníku se veřejnost dozví v červnu.

 

Více o soutěži a možnost přihlásit se najdete na webových stránkách www.podnikavahlava.cz. 

 

Zdroj obrázku: www.vtpup.cz

Zobrazeno 1459 krát
Naposledy upraveno: ne., 26. duben 2015 15:37
Pro psaní komentářů se přihlaste