út., 9. duben 2019 17:44

Už nechce být v politice. Ministr dopravy Dan Ťok končí ve vládě

Ministr dopravy Dan Ťok Ministr dopravy Dan Ťok Zdroj: Facebookový profil Dana Ťoka
PRAHA – V pondělním rozhovoru pro novinky.cz potvrdil ministr dopravy Dan Ťok spekulace o svém odchodu. „Dlouhodobě chci z vlády pryč, už nechci být v politice. Už jsem se na tom dohodl s panem premiérem, ale dali jsme si gentlemanskou dohodu, že to nebudu nikde potvrzovat a nechám scénář na něm. Ale mám pocit, že ta dohoda vypršela a je všechno venku. Chci to říct na rovinu, je to tak. Doufám, že to dopadne brzy,“ uvedl Ťok a zdůraznil, že končí na svoji žádost.

Hnutí ANO je podle Ťoka dnes trochu jiné, než když s ním vstupoval do vlády

Jako důvod k odchodu uvedl ministr, že být v politice pět let na jednom místě je opravdu hodně a že je unavený z toho, že musí pořád někde něco vysvětlovat. „Všechny útoky, nutnost se bránit. Na tyhle věci asi nejsem stavěný. Mám pocit, že i to hnutí ANO je trochu jiné než ANO, za které jsem před pěti lety do vlády vstupoval,“ oznámil v rozhovoru doposud nejdéle sloužící ministr dopravy.

Jako důvod, proč se mu zdá být hnutí ANO jiné, řekl, že má pocit, že dříve to byla liberální středová strana a teď více oslovuje jinou cílovou skupinu. Navíc dodal, že by měla být vláda odpovědnější k rozpočtu.

Pět let v úřadě z Ťoka dělá nejdéle sloužícího ministra dopravy

„Jsou to léta, která byla hodně pracovní. Museli jsme vyřešit spoustu problémů. Když jsem sem nastoupil, všechno tady hořelo. Zakázky na všechny registry, mýto. Jsem přesvědčen, že jsme udělali poměrně hodně práce. Rozhýbalo se stavebnictví, přestože jsou všude kritikové, kteří říkají, že se tady nestaví, tak se staví. Překvapila mě tady jedna věc. Netušil jsem, že mýto je takový problém. Ne věcný, ale politický. Snahy stávajícího dodavatele si ten kontakt udržet navždy. A ten pro to použil veškerých prostředků,“ zhodnotil Daň Ťok svých pět let v ministerském křesle.

Zobrazeno 1097 krát
Naposledy upraveno: út., 9. duben 2019 18:39
Pro psaní komentářů se přihlaste