út., 8. červen 2021 15:14

V Brně vzniklo nové hnutí plné mladých lidí

Zahajovací tisková konference Fakt Brno Zahajovací tisková konference Fakt Brno Zdroj: FB faktbrno
V nadcházejících komunálních volbách se pokusí o úspěch nové hnutí, které nese název Fakt Brno. V jeho čele se představil fyzik, zastupitel města Brna David Pokorný. Oznámil to na tiskové konferenci.

Fakt Brno se svým programem soustředí pouze na komunální politiku a rozvoj města Brna, podporuje vzdělávání a výzkum. Dalšími prioritami jsou například rozumné hospodaření s rozpočtem města a usnadnění komunikace mezi občany a úřady. „Chceme, aby se nám v Brně krásně žilo" shrnul Pokorný. Tiskový brífink, který se konal v prostorách Tržnice na Zelném trhu, Pokorný zahájil slovy: „Vektor, kam chceme naše město posunout, máme jasný. V Brně, jak si ho představujeme, budeme místo běhání po úřadech běhat po parcích. Budeme vědět, co se v našem městě děje a jak to můžeme ovlivnit. Doprava bude plynulá a my se kamkoliv rychle dostaneme – v autě, na jízdním kole nebo pěšky“.

Program se skládá z dvanácti základních bodů. Pro každou oblast je sestaven expertní tým, pod vedením odborného garanta pro danou oblast. Mezi další zakládající členy patří například podnikatel a investor do kryptoměn Oldřich Peprla, brněnská divadelní herečka Lenka Bartolšicová, vědkyně Denisa Zlámalová, umělec Lukáš Berta, či expert na dopravu a územní plánování Jan Tichý. Pokorného na tiskovém brífinku podpořil i jeho partner, právník a marketingový specialista Marek Šoška.

Po tiskové konferenci, v ulicích Brna, následovalo sbírání podpisů pro podporu vzniku hnutí. Akce trvala týden, avšak zákonem stanovený minimální počet podpisů pro založení nového hnutí, tisíc, se podařilo vysbírat už třetí den. Na Ministerstvo vnitra zástupci nakonec přinesli petiční arch s víc jak dvěma tisíci podpisy.

Zobrazeno 792 krát
Naposledy upraveno: po., 28. červen 2021 15:23
Pro psaní komentářů se přihlaste