Manželé tyto lahůdky vyrábí už třetím rokem a dočkali se mnohých ocenění v několika domácích potravinářských soutěžích. Jejich ocenění zahrnují Českou chuťovku, Regionální potravinu, TOP výrobek OK a certifikát Haná regionální produkt.
Olomoucké tvarůžky, dříve nazývané olomoucké syrečky, jsou druh měkkého zrajícího sýra. Tvarůžky jsou jediným českým sýrem s výraznou, pronikavou chutí, která je závislá na stupni vyzrálosti a může se pohybovat v rozmezí od jemné až po zřetelně výraznou, a tvoří neodmyslitelnou část české kuchyně. Tvarůžky se vyrábějí z nesýřeného, kyselého tvarohu a kromě soli se nepoužívají žádné konzervační látky. Nejstarší ověřené zmínky, týkající se výroby tvarůžků, pocházejí z 16. století.
Zdroje:
http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/v-losticich-oteviraji-prvni-tvaruzkovou-cukrarnu.html
http://cs.wikipedia.org/wiki/Olomouck%C3%A9_tvar%C5%AF%C5%BEky