út., 8. červen 2010 20:03

V Olomouci bude nový okruh pro bruslaře

Nová trasa by měla měřit 3300 metrů a měla by spojovat Hejčín a Lazce. Okruh má vést od černovírského mostu,přes Mlýnský potok rovnoběžně s cyklotrasou vedoucí na Poděbrady, dále k chomutovské pevnůstce zpět k černovírskému mostu.
Kolem trasy mají být vysázeny stromy a keře, protože stezka se nachází v Litovelském Pomoraví, které spadá do chráněné krajinné oblasti. Stezka bude také doplněna o dvě parkoviště, jedno u černovírského mostu, druhé u Mlýnského potoka. Hlavním důvodem výstavby nové in-line stezky je především jejich nedostatek a také vzrůstající počet olomouckých bruslařů.
Okruh by měl stát 21 milionů korun, magistrát města by však chtěl celých  18 milionů získat z operačního regionálního programu, který má prostředky pro projekt s názvem Atraktivní a konkurenceschopná Olomouc. 
S výstavbou stezky se plánuje začít příští rok. Milovníci bruslení mohou zatím využívat stezku vedoucí z Chválkovic do Samotišek nebo stezku od fotbalového stadionu k Poděbradům. Tu bylo původně plánováno prodloužit do Chomoutova. Překážkou se však staly vysoké ceny pozemků, které by se od současných majitelů musely vykoupit.


foto zdroj zde

Zobrazeno 2444 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:39
Pro psaní komentářů se přihlaste