út., 14. duben 2015 14:31

V pětašedesáti čeká čtyřčata

Berlín – Německá učitelka ruštiny a anglického jazyka, Annegret Raunigková, je důkazem toho, že věk je jen číslo. Ke svým již třinácti narozeným dětem se rozhodla přivést do rodiny další děti. Hned čtyři.

 

Poslední dítě porodila před deseti lety. To už si většina žen na světě užívá vnoučata. „A jak by se měl člověk chovat, když je mu 65? Myslím si, že o tom si musí rozhodnout každý sám. Ať se na to lidé dívají, jak chtějí, já to vidím po svém,“  uvedla Raunigková.

K dalšímu miminku ji přemlouvala její dcera (9 let), která si přála mladšího sourozence. Po umělém oplodnění ale přišlo překvapení v podobě čtyř budoucích sourozenců. Těhotenství zatím probíhá bez komplikací a pokud se podaří přivést děti v pořádku na svět, stane se Annegret nejstarší matkou čtyřčat na světě.

V tak vysokém věku je ovšem porod velmi nebezpečný a zdraví plodu i matky je ohroženo. Matka si však riziko nepřipouští. Cítí se dobře a výchovy dětí se nebojí. „Pokud jde o to, jak si zorganizovat věci, už mám dost zkušeností, takže to pro mě nebude nic nového," řekla.

Původně plánovala mít v životě pouze jedno dítě. To, že v důchodu bude ještě čekat nějaké děti, neplánovala. I poslední dcera Leila, nebyla plánovaná a těhotenství ji překvapilo. Mimo svých dětí má již sedm vnoučat. Děti jí dělají radost a cítí se díky nim mladší.

 

 

Zdroj citací a obrázku: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/366909-petasedesatileta-nemka-ceka-ctyrcata-deti-ma-uz-13.html

 

Zobrazeno 1600 krát
Naposledy upraveno: st., 22. duben 2015 15:59
Pro psaní komentářů se přihlaste