čt., 19. březen 2020 22:23

V Praze hořela střecha panelového domu

Hustý dým, který se linul z hořícího paneláku. Hustý dým, který se linul z hořícího paneláku. Zdroj: Veronika Capáková
PRAHA - Před jedenáctou hodinou dopoledne se ze střechy panelového domu v pražské Lhotce linul požár. Přivolané jednotky hasičů po evakuaci osob z budovy zasahovali uvnitř budovy i zvenku pomocí výškové techniky. Rozsáhlý požár se jim podařilo uhasit díky nasazení profesionálních i dobrovolných složek.

Hustý dým se ve čtvrtek valil z ulice V Pláni. Kouř byl vidět z několik různých částí Prahy. „Hoří střecha v celé ploše, probíhala na ní rekonstrukce. Požár se nám daří dostat pod kontrolu,“ uvedli zhruba po hodině vypuknutí požáru na svém twitterovém účtu pražští hasiči. „Pracujeme na střeše domu, snažíme se dostat ke skrytým ohniskům požáru. Na místě jsou profesionální i dobrovolní hasiči. Spolupracujeme s policií a záchrannou službou,“ dodali později.

Hasiči se domnívají, že příčina požáru souvisí s rekonstrukcí střechy. Ze čtyřpatrového panelového domu se dokázali dostat obyvatelé rychle. Požár nevnikl ani do jednoho z bytů. Záchranáři na místě ošetřili jednoho člověka, který utrpěl podle mluvčí záchranářů Jany Poštové popálením ruky.

Zobrazeno 1035 krát
Naposledy upraveno: pá., 20. březen 2020 14:57
Pro psaní komentářů se přihlaste