po., 28. říjen 2019 09:41

V prvním osmifinálovém zápase Ligy Mistriň Slavia podlehla Arsenalu

Slavia má za sebou první osmifinálový zápas Ligy mistryň Slavia má za sebou první osmifinálový zápas Ligy mistryň Zdroj: slavia.cz
Olomouc - Sešívané podlehly v pražském Edenu silnému Arsenalu. Nejvíce je potrápila Vivianne Miedem, která do brány sešívaných uklidila míč hned čtyřikrát.

Letos na Slávistky ve čtvrtfinálovém zápase Ligy mistriň čekal skotský Hiberian. První ze dvou zápasů proběhl v Edinburghu, kde Slávistky potrápily Hiberian a odjely domů s výhrou 4:1. Ve druhém domácím zápase tomu bylo zrovna tak a Slavia zvítězila 5:1.

Sešívané tedy postoupily do osmifinále, přičemž napoprvé k nim los přiřadil Atlético Madrid. Při losování ale zbyly mezi posledními i dva anglické týmy (Arsenal a Manchester City), a protože žádný z klubů nesmí narazit na celek ze své vlastní asociace, dvojice Slavia - Atlético Madrid se rozpadla. Ze zbylých týmů tedy vznikly dvojice Slavia - Arsenal a Atlético Madrid - Manchester City.

"Myslím si, že zápasy s takovým soupeřem jako je Arsenal, nebudou vůbec lehké. Doufám, že zvučné jméno soupeře přiláká hodně lidí na domácí zápas v Edenu a ti vytvoří vítěznou atmosféru. Věřím, že se na oba zápasy připravíme po všech stránkách a zvládneme je pro postup do další fáze Ligy mistryň. Uděláme vše, co bude v našich silách," komentovala los brankářka Olivie Lukášová.

Lukášová se postavila do brány při čtvrtfinálových zápasech, kdy ji nasadil trenér Michal Kolomazník, který se nemohl spolehnout na služby zraněné brankářky Barbory Votíkové. Tato situace přetrvávala i do osmifinále, a tak proti Arsenalu Slavia nastoupila v sestavě Lukášová - Blackwood, Pincová, Necidová, Jarchovská - Svitková, Bartovičová, Persson - Divišová, Szewieczková.

Hráčky Arsenalu do Edenu ale rozhodně nepřijely pro podobný výprask, jaký si odvezl skotský Hiberian. Poprvé skórovala útočnice Vivianne Miedem ve 24. minutě, kdy přesnou ranou k pravé tyči dostala Arsenal do vedení – 0:1. O dvě minuty později Miedem přidala další branku, když po zaváhání brankářky Lukášové bez problému poslala míč do odkryté brány – 0:2. Třetí gól vstřelila domácím opět Miedem, a to po povedené akci Kim Little. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 0:3.

Krátce po zahájení druhého poločas zakončovala opět Miedem, a to po přesném centru Daniëlle van de Donk – 0:4. V 57. minutě ve vápně Slavie faulovala Mia Persson a z nařízené penalty proměnila střelu Kim Little – 0:5. Sešívané se ale nevzdaly a vytrvale hledaly cestu do branky Arsenalu. Nakonec se jim podařilo skórovat, a to v 71. minutě, kdy chladnokrevně zakončila Kateřina Svitková – 1:5. Slávistky gól povzbudil, a tak nepolevily v náporu, díky kterému v samotném závěru utkání skórovala Mia Persson – 2:5. Další gól už ale do konce utkání nepadl, a tak při odvetě, která proběhne 31. 10. v Londýně, budou Slávistky dohánět tříbrankové manko.

Zobrazeno 1026 krát
Naposledy upraveno: po., 28. říjen 2019 18:02
Pro psaní komentářů se přihlaste