čt., 16. duben 2020 13:00

V sobotu odstartuje historicky první play off hokejové Esport ligy

Virtuální hokejová liga EHL Virtuální hokejová liga EHL Zdroj: Facebook Esport hokejové ligy
Česká republika – Jedinou momentálně hrající hokejovou ligou u nás je virtuální Esport liga, která se hraje na konzolích PlayStation 4. Ze 14 týmů Tipsport extraligy se přes online kvalifikace zvolili nejlepší hráči základní části, kteří se následně rozdělili do osmi mužstev po dvou hráčích. V play off se týmy utkají o celkové vítězství a také o finanční odměnu 150 000 Kč.

Lední hokej je pro Česko národní sportem, a proto se marketingový partner Tipsport extraligy společnost BPA sport marketing rozhodla vstoupit do světa esportu.

Esport se stal celosvětovým fenoménem. Po vzoru nejvyšší hokejové soutěže NHL se i Česká republika rozhodla zapojit. EHL neboli Esport hokejová liga představuje první videoherní NHL 20 ligu v České republice.

Vůbec první play off EHL se odehraje v sobotu 18. dubna. Vítěz základní části BK Mladá Boleslav se utká s týmem HC Škoda Plzeň, HC Dynamo Pardubice nastoupí proti HC Energie Karlovy Vary. O týden později, v sobotu 25. dubna, vyzvou Bílí Tygři Liberec HC Kometu Brno. Tentýž den proběhne také poslední duel mezi Rytíři Kladno a HC Oceláři Třinec. Hraje se na tři výhry podle systému tenisového Davis Cupu. Mužstvo, které vyhraje tři zápasy, vyhraje celou sérii.

Živé přenosy mohou diváci sledovat na oficiálním Twitch kanále EHL nebo na O2 TV Sport.

Zobrazeno 850 krát
Naposledy upraveno: pá., 17. duben 2020 12:04
Pro psaní komentářů se přihlaste