ne., 13. březen 2016 17:49

Jako Maradona. Vácha vychytal Spartě výhru

Olomouc – Nedělní zápas 21. kola Synot ligy přinesl duel dvou týmů, které mají úplně jiné starosti. Domácí Olomouc se snaží dostat z předposlední sestupové příčky, hostující Sparta marně pronásleduje vedoucí Plzeň v souboji o titul. 

V prvním poločase bylo přes 8 tisíc fanoušků, kteří si našli cestu na Andrův stadion svědky nepříliš atraktivní podívané. Laxně hrající Sparta měla mírnou převahu, ale srdnatě bojující domácí její útoky i díky skvělému brankáři Buchtovi odvraceli a sami se snažili o útočné výpady. To však k ničemu nevedlo. Až po půlhodině hry olomoucký Mahmutovič nebezpečně hlavičkoval na branku hostí. Jeho míč z branky doslova vyhodil sparťanský Vácha, za kterým skákal gólman Bičík. Rozhodčí však Váchovu ruku neviděl a hrálo se tedy dál. „Já jsem to chtěl chytit, ale Bičík mě zatáhnul, takže to byl v podstatě jeho zákrok,“ odpověděl o poločase Vácha na dotaz reportérky O2 Sport zda hrál rukou.

Ve 35. minutě kapitán letenských Lafata nebezpečně hlavičkoval po centru od Zahustela, ale svůj pokus namířil přímo do Buchtovy náruče. V nastaveném čase první půle se opět skvělým zákrokem blýskl Buchta, vychytal nebezpečný Lafatův volej i následnou dorážku. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhém dějství Sparta zařadila vyšší rychlostní stupeň a Sigmu tlačila. Hned ve 45. minutě vyrobili hanáčtí stopeři obrovskou hrubku, k propadlému míči se dostal Šural a pokračoval úplně sám na domácího brankáře. V souboji jeden na jednoho ale na Buchtu nevyzrál. Olomouckého brankáře nezaskočil ani Dočkal, který střílel o pár minut později. V 57. minutě se ale dostal ke střele za šestnáctkou Vácha. Jeho ránu před Buchtou ještě stačil tečovat Mareček. Na míč do protipohybu však už neměl nárok a sparťané šli do vedení. V 59. minutě se dostal do šance domácí Ordoš, ale Bičíka se mu přelobovat nepovedlo. V závěru zápasu se Sigma křečovitě snažila o vyrovnání, ale kombinace se jí nedařila. Naději vzala olomouckým 90. Minuta. Ladislav Krejčí obral v rohu hřiště dva domácí obránce a stačil odcentrovat před branku, kde z malého vápna zvýšil na konečných 0:2 střídající Juliš.

Sigma v zápase nezískala ani bod a na 14. Příbram, která se nachází na poslední nesestupové příčce, jí schází 5 bodů. Spartě zase o 6 bodů uniká první Plzeň, letenští ale mají jeden zápas k dobru.

Zobrazeno 1770 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:11
Pro psaní komentářů se přihlaste