so., 27. říjen 2018 23:17

Valašský mikulášský jarmek zve na 27. ročník

Valašský mikulášský jarmek Valašský mikulášský jarmek Zdroj: jarmek.cz
Valašské Klobouky – Sobota 1. prosince bude opět patřit tradičnímu mikulášskému jarmeku, který Valašské Klobouky ozdobuje už od roku 1992. Program je i letos velmi pestrý a návštěvníci si kromě ukázek řemesel mohou užít mnoho folklórních vystoupení a výstav, jež budou probíhat již od samotného rána.

Jarmek plný tradic a zvyků se sám stal tradicí, která k Valašským Kloboukům neodmyslitelně patří. Tato kulturní akce se zde vždy koná na prahu adventu a každý rok ji navštíví několik tisíc návštěvníků. Letos tomu nebude jinak a hlavní program jarmeku se uskuteční 1. prosince.

Kromě řemeslného trhu se návštěvníci mohou těšit na samotné ukázky řemesel, mikulášský průvod s čertovskou družinou, skládající se z družin okolních obcí, a na mnoho vystoupení, která se budou konat v budovách v okolí náměstí. Na programu bude také mnoho soutěží a ochutnávka zdejších pochoutek.

Historie této akce se začala psát v 90. letech minulého století, kdy ZO ČSOP Kosenka několik let oživovala mikulášskou tradici a Valašské sdružení Dúbrava se pokoušelo obnovit tradiční trhy. Díky jejich spojení, tak vznikl Valašský mikulášský jarmek, jehož první ročník se konal v roce 1992. Cílem jarmeku je především posílení kulturní identity Valašska a udržování zdejších tradic.

Více informací o ubytování, dopravě či kompletním programu naleznete na oficiálním webu akce: www.jarmek.cz.

Zobrazeno 1438 krát
Naposledy upraveno: út., 30. říjen 2018 16:24
Pro psaní komentářů se přihlaste