čt., 30. duben 2015 15:05

Vandalismus trochu jinak: Hamburští vtipálci zazdili vchod do vlaku

HAMBURK –  Netradičním vtípkem byli v úterý zaskočeni Hamburští cestující . Neznámí vandalové si přes noc dali tu práci, aby vlezli do vozovny městské dráhy a zazdili dveře do jednoho z vozů.

 

Když chtěli v úterý 28. dubna cestující Hamburské městské dráhy nastoupit do jednoho z vlakových vagónů, rozhodně by si nikdy nemysleli, že jim v cestě bude bránit tlustá bílá zeď. Zeď se cestujícím postavila do cesty hned v několika stanicích, jelikož zaměstnancům dopravního podniku trvalo celou jízdu městem, než něco vůbec zaznamenali a vlak zastavili.

Případ začala vyšetřovat Hamburská policie. Ač prozatím nemá žádné vodítko k tomu, kdo neznámí vandalové jsou, díky záběrů z kamer je již jasné, že se do vozovny vloupali v noci. „Policisté dorazili do vozovny a zajistili v soupravě stopy. Videomateriál z kamer byl taktéž zajištěn. Vyhodnotit nahrávky však bude ještě nějakou dobu trvat,“ vyjádřil se k případu mluvčí Hamburské policie, Rüdiger Carstens, který také vyzval případné očité svědky, aby se nebáli a napomohli vyřešení případu.

Na místo dorazili specialisté, kteří ohodnotili zazdění vlaku jako práci profesionálů. Použité tvárnice nebyly slepeny jen k sobě, ale také k rámu dveří a byly přesně nařezané a vyměřené, aby na místo sedly a práce zabrala jen malou chvíli.

Způsobené škody rozhodně nebyly nízké. Hamburský dopravní podnik je vyčíslil zhruba na 275 tisíc korun za odstranění zdi a opravení vagónu, také se ale musí vypořádat se stížnostmi cestujících na výpadek dopravy. Pokud policie najde pachatele, hrozí jim až pět let ve vězení.

Foto: www.bundezpolizei.de 

 

Zobrazeno 1885 krát
Naposledy upraveno: čt., 30. duben 2015 20:36
Pro psaní komentářů se přihlaste