po., 14. prosinec 2009 20:19

Vánoce za časů našich babiček aneb Jak se v Čechách strašívalo

Většina z nás ví, že k adventnímu času i ke Štědrému dni samotnému patří i různé obyčeje a pověry. Už méně z nás ví, k čemu kdysi sloužily. A jen hrstka z nás některé z těchto tradic doma skutečně provádí. Co takhle si některé z nich oživit v paměti (o některých dokonce zjistit, že vůbec existují) a to jen za 50Kč?

Ode dneška až do 21.12. se můžete zajít do Divadla hudby podívat na představení v kulisách stínohry a velkého otáčivého adventního kalendáře „Vánoce za časů našich babiček aneb Jak se v Čechách strašívalo“. Zde si můžete připomenout, proč se odlévá vosk, hází pantoflem i jak se nahlíží do studánek, aby člověk zahlédl svou budoucnost. Spolu s účinkujícími si můžete zazpívat koledy nebo dokonce postavit Betlém. Vše má pod taktovkou Kateřina Melenová a Studio dell’arte, České Budějovice Dětem.

O tom, v kterých hodinách se představení hraje se dozvíte na www.divadlohudby.cz nebo na tel. 585 223 565. Pokladna je otevřena vždy v úterý a ve středu v 16:00 – 18:30 a pak také hodinu před představením.

Zobrazeno 2109 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:37
Pro psaní komentářů se přihlaste