po., 6. leden 2014 19:41

Ve Zlíně nepřijdou zkrátka fanoušci swingu ani heavy metalu.

Milovníci meziválečné hudby jistě jásají. V Městském divadle ve Zlíně bude v úterý 7. ledna vystupovat slavný Glenn Miller Orchestra. V rámci svého lednového turné po České republice vystoupí v osmi velkých městech a nechybí mezi nimi ani metropole východní Moravy. Zlínský koncert bude třetím vystoupením orchestru s jejich novým programem u nás. Letošní tour s podtitulem An evening of swing and elegance se opět těší velkému zájmu veřejnosti a není se čemu divit. Orchestr nesoucí jméno slavného hudebníka je považován za naprostou špičku tohoto žánru.

 

Zkrátka nepřijdou ani milovníci novější muziky, byť budou muset být trpělivější. O tři dny později, v pátek 10. ledna, se v místním klubu Golem odehraje už tradiční Hard and Heavy Night pod vedením Petra Zemláka. Následující den tuto směs pro silnější povahy nahradí Multistyle Night. Pro potěchu těch, kterým lahodí spíše rap, hip hop, electro či reggae, předvedou své umění dýdžejové Magadread, Robish a Info D.


Na rokenrolový zážitek se chystá i zlínské Kongresové centrum, kde 16. ledna zahraje Filharmonie Bohuslava Martinů pod vedením dirigenta Viktora Kozánka. Na koncertu C4 Rocksymphony vystoupí spolu s Martou Jandovou, či zpěvákem kapely Arakain. Zlínští filharmonici přitom mají s podobně nevšedním repertoárem bohaté zkušenosti. Pravidelně je možné orchestr vídat na festivalu Masters of Rock, kde doprovázeli například finskou zpěvačku Tarju Turunen, nebo americkou kapelu Manowar.


foto: Golemmusicclub.cz

Zobrazeno 1407 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:46
Pro psaní komentářů se přihlaste