pá., 11. červen 2010 18:40

Veletrh MEZI NÁMI - Dny zdravotně postižených 2010

Ve čtvrtek 10. června začal 20. ročník veletrhu MEZI NÁMI – Dny zdravotně postižených 2010. Akce probíhá až do soboty 12. června v areálu výstaviště Flora v Olomouci. Vstup i doprovodný program jsou zdarma. Každý den od 10 do 18 hodin (poslední den do 16 hodin) jsou zájemcům představovány kompenzační, rehabilitační a protetické pomůcky, potřeby i služby pro zdravotně postižené. Většina programu se odehrává v přízemí pavilonu A, prostorově náročnější na venkovních plochách výstaviště.

 

Bohatý program nazvaný „Handicapiáda“ zaujme ukázkami léčebných terapií jako je muzikoterapie, milovníci zvířat ocení canisterapii (léčba kontaktem se psy) nebo méně známou hipoterapii (rehabilitace za pomoci koní) za účasti speciálně vycvičených zvířat. Každý den probíhají pěvecká či taneční vystoupení a přednášky nejen z oblasti zdravotnictví.

Mezi páteční lákadla patří vystoupení freestyle bruslařky a tanečnice na kolečkových bruslích Lenky Buchcárové, přednáška Policie České republiky, sajdkárové jízdy nebo ukázka práce sokolníků.

V sobotu výstava pokračuje například soutěží ve výcviku vodicích psů, pořádanou ve spolupráci s Tyflocentrem Olomouc. V 10 hodin v areálu děti jako zpestření ocení vystoupení Dagmar Patrasové „Dětský den s Dádou“, ačkoliv se nejedná o součást veletrhu. K „Dětskému dni“ bude kromě zábavného programu a her patřit i dětská soutěž v kreslení, přičemž z výherních kreseb bude za charitativními účely sestaven kalendář.

Handicapované i zdravé návštěvníky čeká též přednáška spojená s ukázkou relaxačního bubnování se skupinou Jumping Drums, která navštívila výstaviště i před rokem.

Zobrazeno 2012 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:39
Pro psaní komentářů se přihlaste