po., 11. prosinec 2017 11:06

Veřejnost vyšlapala na Oranžových kolech 3 miliony korun pro charity

Oranžová kola ČEZ Oranžová kola ČEZ Zdroj: http://jihlava.charita.cz/informace/galerie-rubrika/oranzove-kolo-nadace-cez/?page=2
Česká republika - Nadaci Oranžová kola se tento rok podařilo vybrat přes tři miliony korun pro 50 různých organizací. Vybrala tak o více než půl milionu korun než minulý rok. Nadace se dvěma speciálně upravenými rotopedy od jara do podzimu navštěvuje různé kulturní a sportovní akce. Návštěvníci můžou minutou šlapání podpořit neziskové organizace, jelikož ujetá vzdálenost se přepočítává na peníze. Projekt běží 13 let a získává stále větší oblibu.

Kola mohla být vidět na několika akcích z nichž nejznámější byl Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, kde napomohli  i herec Jiří Bartoška nebo rychlobruslařka Martina Sáblíková.

V minulých letech šly výtěžky například do Farní charity Týn a Domova sv. Anežky v Týně nad Vltavou nebo do Aliance žen s rakovinou prsu. Nejvíce se lidé zúčastnily na festivalu Vltava žije! v Českých Budějovicích, kde za čtyři hodiny šlapalo okolo 450 lidí.

Tento rok v květnu se podařilo předat Sociálně terapeutickém dílně Motýl v Třeboni přes padesát tisíc korun a v červenci se na Colours of Ostrava podařilo vyšlapat přes 200 tisíc korun pro Nadaci policistů a hasičů a Nadační fond La Vida Loca. "Policisté a hasiči denně nasazují svoje životy a spěchají tam, odkud my ostatní utíkáme. Nadace se stará nejen o rodiny pozůstalých, ale také o ty, kteří kvůli zranění už svoji práci nemohou vykonávat. Výtěžek využijeme na ozdravené a rehabilitační pobyty,“ řekl Vladimír Šutera, ředitel nadace.

 „Stovky lidí na festivalech nasedali na naše charitativní kola, aby minutou pohybu podpořili dobrou věc. To je pro nás důkaz, že aktivity Nadace ČEZ dávají lidem smysl,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Nadace ČEZ funguje od roku 2002 a má řadu dalších projektů jako Oranžové schody, které pomáhají integrovat studenty se zdravotním handicapem a Podpora regionů, jež dává příležitost rozvoji komunitního života.

 

Zobrazeno 2443 krát
Naposledy upraveno: út., 12. prosinec 2017 17:46
Pro psaní komentářů se přihlaste