út., 5. květen 2020 20:17

Většina českých studentů používá internet každý den

Většina českých studentů používá internet každý den Zdroj: Jan Záveský
Česká republika - Velká část mladší populace si svůj život bez internetu umí dnes už těžko představit. Není proto překvapením, že 99 procent studentů nad 16 let ho používá denně. Často je to i prostřednictvím mobilního telefonu.

Podle dat Českého Statistického Úřadu (ČSÚ) jde v rámci Evropské unie o jedny z nejvyšších hodnot. Ruku v ruce s těmito čísly jde i obliba sociálních sítí u 98 procent studentů. „Profil na sociálních sítích mělo v roce 2019 již 98 % studentů starších 16 let,“ podotýká Martin Mana, ředitel odboru statistik a rozvoje ČSÚ. Jde tak o nejčastější způsob využití internetu v této věkové skupině.

Svoji cestu k internetu si postupně nachází i starší generace, v loňském roce se k němu připojila více než polovina populace České republiky ve věku 65 až 74 let. V celostátním měřítku napříč různými generacemi nad 16 let, používalo loni internet 81 procent obyvatel. Často jako místo pro čtení zpráv, sociální sítě, ale také pro bankovnictví.

Přesto jsou stále velké rozdíly v tom, jak často a z jakého zařízení jednotlivé věkové skupiny internet využívají, ale také jak ho umí používat. Mezi lidmi od 16 do 24 let totiž internet na mobilním telefonu používá 98 procent, zatímco u osob nad 55 let je to méně než třetina.

infografika internet small

Zobrazeno 867 krát
Naposledy upraveno: st., 6. květen 2020 14:53
Pro psaní komentářů se přihlaste