pá., 6. listopad 2015 18:14

Víkend v Brně patřil florbalu

Brno – V pátek odstartoval další ročník turnaje Euro Floorball Tour, na který se letos mohli přijít podívat fanoušci v České republice. Tradiční čtveřice nejsilnějších týmů Evropy se po čtyřech letech představila v moravské metropoli a naše reprezentace v čele s trenérem Radimem Cepekem se netajila vysokými ambicemi. V cestě jim stáli aktuální mistři světa ze Švédska, florbalisté Finska a na rozdíl od hokejové Euro Hockey Tour tabulku doplnili hráči Švýcarska. Kromě mužské reprezentace se v hale Vodova představili také junioři pod vedením Jiřího Jakoubka.

Naši si chtěli spravit reputaci po letošním nevydřeném dubnovém vystoupení v EFT v Sandvikenu, kde skončili na posledním místě, zatímco domácí Švédové zůstali jen o bod druzí za výběrem Finska. Při minulém setkání v České Lípě se jim podařilo poprvé v historii porazit Švédský výběr a doufají, že jim domácí prostředí opět pomůže k vítězství.

Český výběr tvořili jak hráči, kteří se letos rvali o umístění na světovém šampionátu ve švédském Göteborgu a mají zkušenosti z jarního turnaje EFT, tak i úplní nováčci. Českou branku střežil Tomáš Kafka a záda mu kryl Lukáš Souček. Z nominace ovšem vypadl kvůli zranění tradiční kapitán Jan Jelínek. Pásku tak po něm převzal Vítkovický útočník Tomáš Sladký.

Páteční souboj se Švédy prohrála naše reprezentace vysoko 9:1 a Češi tak zažili na úvod turnaje opravdu ledovou sprchu. 

„Plán bylo hrát pořád stejně dobře do útoku. Měli jsme ale problém po šestém gólu, kdy jsme asi ani sami moc nevěřili, že s tím zápasem ještě půjde něco udělat,“ řekl útočník Matěj Jendrišák oficiálním stránkám Českého florbalu.

V sobotu měli naši šanci napravit si svoji reputaci v soboji s Finskem. Týmu kouče Cepeka se však nepodařilo dostat hned na žačátku do hry a už ve 14. minutě prohrával 0:2. V druhém dějství se obraz hry sice opticky vyrovnal, ale domácí po druhém hvizdu prohrávali 1:5. V 56 minutě pak už Podhráský jen snižoval na konečných 3:6. 

Poslední utkání pro Čechy také nedopadlo podle jejich představ. Florbalisté Švýcarska ho ovládli 6:5, a to i přes to, že naši vedli po 2. třetině 5:2. „Nedá se hrát pouze čtyřicet minut. Zápas musí odehrát naplno celých šedesát minut všech patnáct hráčů. To nám chybělo,“ řekl zklamaně po zápase český reprezentační trenér. 

Celý turnaj suverénně ovládli hráči Tre Kronor, když jim v závěrečné bitvě podlehli Finové.

Letos si cestu do brněnské městské haly Vodova našlo přes 11 tisíc fanoušků, což jen potvrzuje fakt, že zájem o mezinárodní florbalová utkání u nás roste. 

Zobrazeno 1916 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:06
Pro psaní komentářů se přihlaste