st., 11. listopad 2015 10:23

Víkend v Itálii přinesl dvě trenérské změny

Hned dva trenéři skončili po dvanáctém kole Serie A. Palermo se rozloučilo s Giuseppe Iachinim a Sampdoria propustila Waltera Zengu.

Palermo oznamuje, že Giuseppe Iachini byl odvolán z funkce trenéra. Tímto mu chceme poděkovat a do jeho budoucí kariéry mu přejeme všechno nejlepší. Přesně taková zpráva čekala fanoušky na oficiálních stránkách palermského celku. Iachinimu nepomohlo ani domácí vítězství 1:0 nad Chievem, s Palermem se tedy po dvou letech rozloučil. Nic mu nebylo platné ani to, že právě on dovedl Palermo do Serie A a v minulé sezóně s ním skončil v klidném středu tabulky. Ani nynější dvanácté místo týmu nezadává příliš mnoho důvodů k panice. Není to ale poprvé, co dokázal šéf klubu Zamparini svým rozhodnutím překvapit veřejnost. Iachiniho nástupce Davide Ballardini převezme sicilský klub se čtrnácti body za čtyři výhry, dvě remízy a šest porážek. Jeho prvním soupeřem bude po reprezentační pauze Lazio. Ballardini už Palermo vedl v sezóně 2008/09. Mezi jeho další bývalá působiště patří například Lazio, Janov či Bologna.

Walter Zenga se Sampdorie ujal teprve před začátkem tohoto ročníku, ale jeho působení je po domácí prohře 0:2 s Fiorentinou u konce. Sampdoria to oficiálně potvrdila ve svém prohlášení. "Sampdoria oznamuje, že Walter Zenga byl zproštěn povinností trenéra prvního týmu. Dřívější ukončení profesionálního vztahu nás mrzí, prezident Massimo Ferrero a celý klub Zengovi přejí hodně štěstí do další kariéry."

Už na startu sezóny přišlo zklamání v podobě vypadnutí s papírově slabší Vojvodinou z Evropské ligy, a i když úvodní ligová kola dávala Zengovi naději, tak jediná výhra z posledních sedmi utkání hovoří za vše. Už od začátku bylo jasné, že Zengu čeká velice těžký úkol, vždyť měl navázat na práci Mihajloviće, který blucerchiati, jak se Sampdorii přezdívá, v minulé sezóně dovedl na sedmé místo a zajistil tak týmu účast v evropských pohárech. Mihajlović v létě odešel za další výzvou do AC Milán a nyní je už jasné, že ho Sampdoria nedokázala adekvátně nahradit. Kdo další se o to pokusí, ještě není jasné, ale majitel klubu Massimo Ferrero by si nejvíce přál Vincenza Montellu. V jeho případě ale bude potřeba najít společnou řeč s Fiorentinou, kde mu stále běží smlouva (i když už Fialky netrénuje). Vykoupit ho z ní by mohlo stát až pět milionů eur. Pokud by se Ferrero s Fiorentinou nedohodl, italská média pak nejvíce skloňují jméno Luigi Delneriho, který už v minulosti v Sampdorii působil.

Zobrazeno 1640 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:43
Pro psaní komentářů se přihlaste