st., 23. duben 2014 20:12

Viktoria Plzeň podala podnět disciplinárce na Pastoora

Michael Chrobok
V posledních letech úspěšný klub Viktoria Plzeň podal podnět disciplinární komisi Fotbalové asociaci České republiky, aby prošetřila sporné výroky současného trenéra Slávie, nizozemce Alexe Pastoora. Ten na pozápasové tiskové konferenci pronesl na základě upozornění vlastních hráčů, že trenér Uhrin "měl na adresu Nevese nějaké rasistické poznámky". 

Podle deníku Sport na adresu kapverdského stopera pronesl nadávku "prase z Afriky". Plzeňský fotbalový klub proto vyzval Pastoora, aby vzal svá slova zpět a za své nařčení se omluvil. Vzhledem k tomu, že to ani klub ani trenér neudělali, Plzeň podala stížnost disciplinární komisi. Za standardních podmínek by se přitom tato záležitost nijak neprošetřovala, neboť sporný moment nebyl uveden v zápise o utkání. "Nehodláme přistoupit na Slavií navržené zametení celého incidentu pod koberec. Není za nás možné, aby na Viktorii a jejím trenérovi ulpěl byť jen stín podezření z jakýchkoliv výroků s rasistickým podtextem," uvedl Adolf Šádek, generální ředitel plzeňského klubu.

"Viktoria není iniciátorem celé situace, nicméně její závažnost si žádá naši pozornost. Tímto bereme celou záležitost až do jednání komise za ukončenou a klub se k ní dále nebude vyjadřovat," dodal. Disciplinární komise má naplánováno setkání na čtvrtek, výsledek pře lze tedy očekávat příští týden. Alexander Pastoor se stal koučem SK Slavia Praha v březnu letošního roku. Mezi jeho předchozí trenérská působiště patří například NEC Nijmegen nebo SBV Excelsior. Je mu 47 let, je ženatý a má tři děti. Zdroj: ČTK

Zobrazeno 1479 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:47
Pro psaní komentářů se přihlaste