čt., 23. listopad 2017 22:46

Pod Bostonem se po dlouhé době prolomila palubovka

Kyri Irving při úniku Kyri Irving při úniku Zdroj: zimbio.com
Miami - Basketbalisté Bostonu Celtics se ještě před venkovním zápasem s Miami Heat mohli pyšnit sérií 16 vítězství v řadě, která trvala od 19. října. Na horké floridské palubovce ale neuspěli. Připsali si tak třetí porážku sezony a jejich vítězná šňůra skončila.

Už od začátku utkání se svěřencům Brada Stevense, nejmladšího trenéra v zámořské NBA, moc nedařilo. Úvodní desetiminutovku prohráli rozdílem 11 bodů, do šaten odcházeli s třináctibodovým mankem. I po změně stran tahali hráči současně nejlepšího týmu za kratší konec lana. Ve čtvrté čtvrtině se jejich herní projev zlepšil, stáhli náskok soupeře na jediný koš. V tu chvíli však Goran Dragič, slovinský rozehrávač ve službách Miami, skóroval zpoza tříbodového oblouku a rozhodl o vítězi. Boston prohrál 104:98. Domácí trenér Erik Spoelstra spoléhal na zmiňovaného Dragiče s Waitersem, kteří dohromady zaznamenali 56 bodů.

„Věděli jsme, že nás čeká velmi těžký boj. Miami je velmi kvalitní tým složený z hráčů, kteří vynikají výbornými individuálními činnostmi. I přesto jsme vstupovali do zápasu s tím, že chceme vítěznou sérii prodloužit. I přes náš zlepšený výkon v druhém poločase, se tak bohužel nestalo. Dnes byl domácí celek nad naše síly, ale myslím si, že není důvod, abychom dávali hlavy dolů. Stále jsme nejlepší tým v lize," uvedl na pozápasové tiskové konferenci Kyrie Irving, ústřední postava a rozehrávač Bostonu Celtics, který v létě přestoupil z Clevelandu.

Nejdelší sérií výher v lize nyní drží Cleveland Cavaliers s šesti výhrami. 

Souboj titánů

Úřadující šampioni Golden State Warriors podlehli Oklahomě. V ostře sledovaném duelu se proti sobě postavily dvě superhvězdy a bývalí spoluhráči Russell Westbrook a Kevin Durant. Po loňském odchodu Duranta z OKC k Warriors panuje mezi ním a Westbrookem velké napětí. To během zápasu vyústilo ve slovní přestřelku. K většímu incidentu nedošlo, ale minisouboj na palubovce s přehledem vyhrál Westbrook, který zaznamenal 34 bodů, 10 doskoků, 9 asistencí a dovedl Oklahomu k vítězství 108:91. Durant nastřílel 21 bodů.

Český zástupce v NBA Tomáš Satoranský nezasáhl do hry a jeho tým Washingthon Wizards prohrál v prodloužení na palubovce Charlotte Hornets o 5 bodů.

Zobrazeno 1857 krát
Naposledy upraveno: pá., 24. listopad 2017 22:04
Pro psaní komentářů se přihlaste